Far Cry 2 - sbohem mutantům, vítejte v Africe

Pokračování akce Far Cry přerostlo ve dvojité ostří. Na jedné straně se do hráčských mas zařezává pokroková grafika Crysis od původních tvůrců hry, protipól pak tvoří Far Cry 2 dědící oficiální název garantovaný licencí Ubisoftu. Půjdou si obě hry po krku? Ani v nejmenším – první informace o Far Cry 2 uveřejněné v magazínu PC Gamer potvrzují, že se titul rozhodl preferovat zcela jiné hodnoty než ostrovní sci-fi spektákl Crysis.

Producent společnosti Ubisoft Louis-Pierre Pharand ve článku naznačil, že spousta lidí obdivovala úvodní pasáže Far Cry, kdy se zpoza palem ještě nevynořili obskurní mutanti a hráč se musel vypořádat s tábory plnými inteligentních hlídek a nástrahami džungle. Druhý díl proto upouští od sebemenších náznaků nadpřirozena a zasazuje své dění do tropické Afriky. Zde návrháři zbudují dvě obrovské lokace, každou o hraně pěti kilometrů, na jejichž ploše se rozehraje příběh o dvou soupeřících frakcích. Zajímavě zní zejména náznaky o procedurálně řešené zápletce. Ta se má odvíjet od hráčových akcí – vždy sice dospějeme k několika klíčovým událostem, ovšem jakým způsobem se k nim dostaneme, po boku kterých postav a kolik mrtvol zůstane za hráčovými zády, záleží pouze na něm.

  

 

Far Cry 2 v současnosti připomíná koktejl prvků z RPG akcí Boiling Point: Road to Hell a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Zatímco oba tituly trpěly takřka poloamatérskou realizací, do Far Cry 2 lije Ubisoft finance plným trychtýřem. Herní svět by se tak skutečně mohl dočkat propracované freeformové akce z africké divočiny, v níž se bude během mnohaminutového cestování náhodně narážet na zdánlivě opuštěné osady, časem zapomenutá místa (artworky zachycují například zřícené, pískem zaváté helikoptéry) apod. Další informace má ještě dnes odhalit server CVG, zůstaňte naladěni na africkou vlnu.

Zdroj: ComputerAndVideoGames.com

Váš názor Další článek: Novinky od Nintenda a rozhovor s jeho evropským ředitelem

Témata článku: , , , , , , , , , ,