FIFA 2001 – demo je venku!

Počítačové simulace od EA Sports jsou každoročně zárukou vysoké profesionality, hratelnosti, perfektního grafického provedení (o tom technickém ani nemluvě) a přesto, že se občas stane, že nenaplní veškerá očekávání hráčů, vždy disponují natolik vysokým herním standardem, že se o tom případné konkurenci může jenom zdát.
Počítačové simulace od EA Sports jsou každoročně zárukou vysoké profesionality, hratelnosti, perfektního grafického provedení (o tom technickém ani nemluvě) a přesto, že se občas stane, že nenaplní veškerá očekávání hráčů, vždy disponují natolik vysokým herním standardem, že se o tom případné konkurenci může jenom zdát. Zní to jako staré otřepané klišé, ale jedna z oněch simulací (FIFA) se, v tomto roce, bude zřejmě opět těšit neskutečnému zájmu…

FIFA 2001 FIFA 2001

FIFA 2001 FIFA 2001

FIFA 2001 FIFA 2001

Jednoduše proto, že splňuje všechny výše zmíněné atributy (už to by stačilo na úspěch) a taky proto, že bezezbytku naplňuje snad veškerá očekávání. A co se dalo vlastně od nové FIFY 2001 očekávat? Vylepšenou hratelnost, grafiku a animaci hráčů, nové zvuky, nové herní situace, nové menu (prostředí hry) a hlavně po roce opět český národní tým. Tím vším a nejen tím nová FIFA disponuje:

  • je zde 17 fotbalových lig z celého světa, krom té české (ono nic není dokonalé :) a 55 národních týmů.
  • hra nabízí 4 herních módy: exhibiční utkání, sezónu, Světový šampionát a trénink.
  • „multiplayer“, což je pravděpodobně jedno z nepodstatnějších vylepšení.
  • vylepšení v oblasti animační: promakanější ksichtíky, realističtější pohyby (hráč se skládá z vícera pomyslných obratlů, čímž je vytvořen plynulý a realistický pohyb hráčů při sprintu, kopání do míče, brankářských zákrocích atd.) vylepšena animace diváků, kteří i se i přes svou „texturovou povahu“ chovají mnohem pestřeji (mávají např. vlajkami), dále pak jsou nově k vidění trenéři a čároví rozhodčí.
  • zlepšenou umělou inteligenci, která se nejvíce podepsala na chování brankářů a obránců při defenzivních činnostech na své polovině.
  • nové prokreslení stadiónů, světelné efekty (stíny, nasvícení), nové zvuky a výkřiky (mluví a řvou i hráči) a nakonec starý dobrý komentář Johna Motsona a Marka Lawrensona…a takhle bych mohl pokračovat minimálně do konce tohoto řádku:)
Ale ne, nechme stranou suchá fakta a pusťme se raději do skutečného hraní. Koho zajímá, že hráč je vykreslen z tolika a tolika polygonů. Demo najdete na speciální stránce EA Sports nebo rovnou tady [20 MB]. Přeji příjemnou zábavu. Samozřejmostí je přítomnost dema i na VypalCD.
Diskuze (3) Další článek: Leisure Suit Larry – příběhy nenapravitelného hochštaplera

Témata článku: , , ,