FIFA posílá mistrovský titul do Španělska

O víkendu proběhlo světové finále FIFA Interactive World Cup v Berlíně. Titul virtuálního fotbalisty roku míří do Španělska, zástupce Českou republiku a Slovensko se neprobojoval ze skupiny.

Šampionát virtuálního fotbalu FIFA Interactive World Cup vyvrcholil v sobotu 24. května finálovým turnajem v Sony Centru v Berlíně. Třicet dva nejlepších virtuálních fotbalistů z celého světa se utkalo o titul Virtuálního fotbalisty roku. Strhující turnaj, odehraný ve hře FIFA 08, uzavřelo vítězství reprezentanta Španělska Alfonsa Ramose, který ve finále porazil 3:1 Američana Michaela Ribeira. Ramos si kromě koruny nejlepšího virtuálního fotbalisty světa odnesl i výhru ve výši 20 000 dolarů a navrch pozvání na vyhlášení fotbalisty roku FIFA World Player Gala v Curychu 12. ledna 2009, kde se bude mít možnost setkat s nejlepšími světovými fotbalovými esy osobně.

  

Ve finále se paradoxně střetly dvě Barcelony. Alfonso Ramos ale útočnou sílu katalánského velkoklubu dokázal lépe využít a po efektní hlavičce se ujal vedení. Brilantní akce ze začátku druhého poločasu a precizní zakončení Samuelem Eto´o znamenalo zvýšení vedení na 2:0. Michael dokázal ještě výstavní trefou snížit na rozdíl jediného gólu, ale poslední slovo patřilo Alfonsovi a přes urputnou snahu amerického reprezentanta už se skóre 3:1 nezměnilo.

O třetí místo se utkali Brazilec Andre Casagrande Buffo a rakouský zástupce Dominik Posch. Ve vyrovnaném utkání byl nakonec šťastnější Dominik a vítězstvím 2:1 vybojoval bronzovou medaili pro Rakousko. Česko-slovenský reprezentant Ivan Pastyrčák z Košic přes bojovný výkon nepostoupil ze skupiny.

Přijel jsem s cílem dostat ze sebe to nejlepší, ale nikdy jsem nevěřil, že bych mohl dojít takhle daleko. Byl to absolutně dokonalý den, ve kterém jsem měl příležitost poměřit se s těmi opravdu nejlepšími virtuálními hráči celého světa,“ usmíval se po turnaji Alfonso Ramos. „Jsem hrdý na to, že jsem první Španěl, který dosáhl na korunu nejlepšího virtuálního fotbalisty světa, a těším se na příští rok, kdy bych prvenství samozřejmě rád obhájil.“

Související informace (FIFA 08):
Platforma: PC, PS2, PS3, Xbox 360, Wii, PSP, NDS
Žánr: Sportovní
Výrobce hry: Electronic Arts (
http://www.ea.com)
Vydavatel hry: Electronic Arts (
http://www.ea.com)
Distributor hry v ČR: Electronic Arts (
http://www.electronicarts.cz/)
Předpokládané datum vydání: Podzim 2007

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: CD Projekt vás přenese na závodní GRID

Témata článku: , , , , , , , ,