Filmové novinky – vánoční sezóna 2005

Nahlédněme společně do budoucnosti na několik zajímavých snímků, chystajících se do kin do konce tohoto roku. Připravili jsme si pro vás přehled nejžhavějších filmů z pohledu počítačového hráče.

Po nabitém období letních prázdnin, kdy se do kin hrnul jeden film za druhým, nastává sucho. Studia dolaďují své nadějné tituly a chystají se s nimi vtrhnout na předvánoční trh. Jaké snímky byste neměli do konce letošního roku minout?

Doom

Hry podle filmů, filmy podle her. Symbióza mezi těmito žánry funguje od nepaměti a Doom je toho příkladem. Ještě do konce roku se dočkáme akčního trháku podle stejnojmenné hry. Kdo hrál hru (kdo nehrál?), ví, že půjde o boj o přežití na základně na Měsíci a náboji se šetřit nebude. Hlavním tahákem je děsivá atmosféra a předloha v legendární hře. Doufejme, že nepůjde o nepovedenou kopii survival hororů typu Resident Evil…

Jak se těšíme: 80%
Premiéra v ČR: 3.11. 2005
Režie: Andrzej Bartkowiak
Hrají: Karl Urban, Rosamund Pike, The Rock, Ben Daniels, Daxter Fletcher
Oficiální web:
http://www.doommovie.com/

V moci ďábla

Horor podle skutečné události je sám o sobě dost atraktivní a když jde o vymítání ďábla jako v případě tohoto snímku, tak se nejde netěšit na prosinec, kdy tento film vyjde. Příběh začíná roku 1968, kdy mladá dívka dostává  svůj první epileptický záchvat. Ten jí těžce zasáhne a začne vídat démony a další věci, o kterých byste normálně nechtěli ani slyšet. O pět let později si rodina pozve profesionálního vymítače ďábla. Co se bude odehrávat v dál si asi každý dokáže představit sám.

Jak se těšíme: 80%
Premiéra v ČR: 1.12. 2005
Režie: Scott Derrickson
Hrají: Laura Linney, Campbell Scott, Tom Wilkinson, Jennifer Carpeter, Joshua Close, Colm Feore, Kinneth Welsch, JR Bourne, Mary Beth Hurt, Shohreh Aghdashloo, Henry Czerny
Oficiální web:
http://www.sonypictures.com/movies/exorcismofemilyrose/site/

Harry Potter a Ohnivý Pohár

Prosinec bude měsícem skvělých filmů, do kterých se řadí také čtvrtý díl Harryho Pottera s podtitulem Ohnivý Pohár (v originále Goblet of Fire). Příběh se točí kolem velké soutěže mezi třemi čarodějnickými školami, kdy musí vybraný žák z každé školy splnit řadu složitých úkolů. A Ohnivý Pohár „vybere“ překvapivě právě Harryho, který na sebe tedy musí vzít nelehký úkol a přitom se ještě starat o problémy s Valdemortem, který se chystá vrátit mezi lidi.
 
Jak se těšíme: 95%
Premiéra v ČR: 8.12. 2005
Režie: Mike Newell
Hrají: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Robbie Coltrane, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Jason Isaacs, Alan Rickman, Maggie Smith, Clémence Poésy, Ralph Fiennes
Oficiální web:
http://harrypotter.warnerbros.co.uk/gobletoffire/master/index.html

King Kong

Kdo by je neznal. Peter Jackson se proslavil především zfilmováním Tolkienova Pána Prstenů a King Kong je filmová klasika z největších. Oba se dají dohromady právě letos na Vánoce. Hlavní hrdina filmu, Carl Denham, se vydává točit dokument na ostrov poblíž Sumatry, kde se ovšem ukáže, že legenda o obrovské opici není mýtus, ale krutá realita. Začíná boj o přežití, ve kterém vyhraje jen jeden - ten největší. Dočkáme se atmosféry trhající plátna kin, na kterých se budou pohybovat nepředstavitelná monstra, žijící na ostrově. Pokud tohle nebude trhák Vánoc, ať se proměním v opici. Nebo v King Konga?

Jak se těšíme: 95%
Premiéra v ČR: 12.12. 2005
Režie: Peter Jackson
Hrají: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Andy Serkis, Jamie Bell, Colin Hanks, Kyle Chandler, Thomas Kretsschmann
Oficiální web:
http://www.kingkongmovie.com/

Lord of War

Když hraje v nějakém filmu Nicolas Cage, o kvalitu se příliš strachovat nemusíme. Příběh vypráví o ilegálních dodávkách střelných zbraní po celém světě, za kterými stojí jediný mocný muž, kterým je Yuri Orlov v podání Nicolase Cage. Ten se však jednoho dne dostává do nepříjemné situace - zhroutí se mu zakázka a na paty mu začne šlapat  agent Interpolu Jack Valentine (Ethan Hawke). Chytlavá zápletka, výtečné herecké výkony a scény nabité adrenalinovou akcí. To vše by měl film s příhodným názvem Lord of War nabídnout a jestli tohle nebude pecka, ať se… No, radši nic.

Jak se těšíme: 93%
Premiéra v ČR: 15.12. 2006
Režie: Andrew Niccol
Hrají: Nicolas Cage, Ethan Hawke, Jared Leto, Bridget Moynahan, Eamonn Walker, Ian Holm
Oficiální web:
http://www.lordofwarthemovie.com/

Doba Ledová 2: Obleva

Po celosvětově úspěšném prvním dílu animovaného trháku Doba Ledová přichází díl druhý. I přesto, že se ho dočkáme až když začnou růst první sněženky, vůbec nám to nevadí a těšit se budeme již nyní, kdy venku ještě svítí sluníčko. Samozřejmě se opět setkáme s trojící starých známých. Mamut Manny, tygr Diego a Sid tentokrát budou řešit závažný problém přežití, kvůli – z názvu plynoucí – oblevě. A třeba se jednou dočkáme i třetího dílu s podtitulem „Opětné zmrznutí“.

Jak se těšíme: 82%
Premiéra v ČR: 6.4. 2006
Režie: Carlos Saldanha
Mluví: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary
Oficiální web:
http://www.iceage2.com/

Tak, a to je pro dnešek vše. Samozřejmě to není výpis všech titulů, které nás čekají v následujících měsících, ale pouze výběr těch podle nás nejzajímavějších.

Příště se dočkáte série komiksových pokračování a k tomu i pár filmů z  jiného soudku. Rozhodně je na co těšit a jen pro navnadění zmíním pár jmen: X-men 3, Spider-man 3, Piráti z Karibiku 2, Sin City 2... Už se vám sbíhají sliny?

Diskuze (5) Další článek: Namco zbrojí na mobily

Témata článku: , , , , , , ,