Final Fantasy XVI se předvádí v parádních záběrech. Vydání máme očekávat v létě

Poslední velký díl série Final Fantasy vyšel před 6 lety a fanoušci netrpělivě vyhlížejí pokračování. Toho se máme dočkat v létě 2023. Dnes nám Square Enix představil nový trailer, ve kterém se 16. díl slavné RPG série předvádí v plné parádě. Kromě naleštěných filmečků na závěr přišlo také pár ukázek přímo z hraní. V tiskové zprávě je i tentokrát zmíněný pouze PlayStation 5. Je tedy pravděpodobné, že nás čeká podobný scénář jako u remaku Final Fantasy VII, který se po roční exkluzivitě na PlayStationu postupně dostal na ostatní platformy. 

Nový trailer blíže představuje herní svět jménem Valisthea. Tím hlavním jsou tentokrát Dominanti, což jsou muži a ženy s požehnáním, díky kterému mohou využít neuvěřitelné síly. Vývojáři uvádí, že jsme nic podobného v předchozích dílech neviděli. Stejně jako ostatní díly Final Fantasy půjde i tentokrát o samostatný příběh, takže nemusíte mít ze série nahráno nic a novinku si užijete naplno. 

Spolu s trailerem jsme se dočkali i komentáře od producenta Naokiho Jošidy a vedoucího vývoje Hirošiho Takaje. Vývoj jde prý dobře a momentálně se tým soustředí hlavně na ladění a odstraňování chyb. "Teď, když se to všechno dává dohromady, má hra nakročeno k tomu, aby se stala něčím opravdu speciálním," říká Takaj. 

Zdroj: Square Enix

Diskuze (1) Další článek: Hry zadarmo, nebo se slevou: přichází halloweenské akce a rozdává se Fallout 3 zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,