Firmware 2.5 u PSP prolomen

Není to tak dávno, co se PSP dočkalo nového firmwaru 2.5 a dnes se na internetu začalo proslýchat, že se jej hackerům podařilo prolomit. Aspoň to tak tvrdí na PSP3d.com. Podrobnější technické informace hledejte tam. Na místě by bylo varovat na nedávno objevivší se viry, které se maskovaly jako prográmky sloužící k downgradu firmwaru. Každopádně zatím stále není nic, co by vám umožnilo spouštět vlastní aplikace na PSP s firmwarem 2.5. Jen se podařilo najít díru, která by v budoucnosti mohla něco takového umožňovat.

Sony se pochopitelně podobné aktivity týkající se nabourávání jejich handheldu a spouštění neoficiálních aplikací nelíbí. Proto pokud si zničíte PSP pomocí nějaké podobné utility, nemáte nárok na reklamaci.

Doupě komentuje: Zatím se Sony nedaří vymyslet nějaký sto procentně bezpečný firmware a podle mě se jim to ani nijak brzo nepodaří. Zřejmě jsou ale ztráty způsobené pirátskými kopiemi natolik vysoké, že na nové bezpečnostní záplaty nezanevřeli a nejspíš se v nejbližsí době dočkáme nějaké, která nově objevenou díru zacelí.

Zdroj: Eurogamer

 

Diskuze (26) Další článek: Rodičovský zámek na Revolution

Témata článku: , , ,