Fitko pro mozek? Česká abstraktní logická hra Numerus2 to zajistí

Láká vás trocha toho českého přemýšlení? Máme pro vás skvělou volbu, a navíc z našich luhů a hájů!

Chybí vám v kapse něco z českých luhů a hájů? České vývojářské studio 1st Cloud Republic vydalo abstraktní logickou hru Numerus2 pro platformu iOS. Autoři se inspirovali pravidly šachů, go nebo piškvorek a vydestilovali hru s vlastním herním mechanismem. Ta přitom ve své prvotní verzi vznikla v podobě stolní deskové hry a posbírala kladné ohlasy v Česku i v zahraničí. Proto ji vydali také jako mobilní aplikaci. Mozek svým hráčům potrápí nutností zapojit představivost a schopnost promýšlet své tahy dopředu.

Numerus2_screen_001.PNGNumerus2_screen_002.PNGNumerus2_screen_003.PNG

Ve hře pro jednoho je úkolem hráčů pokládat předem připravené skupiny kamenů do pole tak, aby vytvořili předem daný počet ať už vertikálních, horizontálních či diagonálních čtveřic, podobně jako v piškvorkách, ovšem v náročnějším podání. Dokončení jednotlivých kol tak může být otázkou pár vteřin či dlouhých minut, především u náročnějších úrovní. Startovací sada obsahuje v základu více než sto jednoduchých kol, která mají postupně připravit hráče na náročnější a složitější úrovně. Obtížnost přitom určuje váha kamenů (jak autoři označují jejich vzájemnou vzdálenost), počet tahů anebo například to, že některé z připravených kamenů jsou v daném kole nadbytečné. Výskyt těchto prvků se zvyšuje postupně spolu s rostoucí náročností.

Deskovou hru jsem prezentoval na Mind Sports Olympiad v Londýně, kde ji hráli ti nejlepší hráči z celého světa a velmi pozitivně se o ní vyjádřili. Podobně tomu bylo na festivalu šachových a logických her Czech Open v Pardubicích nebo na Czech Board Games,“ pochvaluje si Numerus2 Martin Illek.

Numerus2_screen_006.PNGNumerus2_screen_009.PNGNumerus2_screen_010.PNG

Numerus2 je momentálně k dispozici ve verzi pro jednoho hráče, do budoucna se počítá s jejím rozšířením pro hraní ve dvou, a to jak ve verzi člověk proti počítači, tak i člověk vs. člověk. Tehdy se začne více podobat šachům či go a naplno rozvine svůj strategický potenciál.

Hru můžete zdarma nainstalovat z App Store, prozatím pouze pro iOS.

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: Pokračování kultovních Desperados se připomínají na E3 v novém traileru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,