Flashpoint se chystá dobýt Xbox

Distribuční společnost Codemasters právě včera oznámila, že se chystá úspěšný, původem český titul Operation Flashpoint předělat pro konzoli Xbox. Konzolisté se ale dočkají značně odlišné verze OF nežli hráči na PC. Diference budou pochopitelně zejména v ovládání, ale také v hratelnosti i rozsáhlosti hry. OF pro Xbox bude totiž rovnou obsahovat chystaný datadisk Resistance, který se bude pro PC prodávat samostatně. Více se dozvíte v tomto článku.


Operace Flashpoint se prodalo přes milion kusů a znamenala zasloužený úspěch jak pro vydavatelskou společnost Codemasters, tak i pro české vývojáře v Bohemia Interactive Studiu. Stala se jednou z nejoblíbenějších válečných simulací na světě, získala nesčetná ocenění a jako základ pro svůj bojový simulátor si ji vybrala dokonce i americká armáda. Takže by vlastně neměla být verze pro novou platformu žádným překvapením. Přesto však, alespoň pro mě, částečně je. A to proto, že Flashpoint zdaleka není typická konzolová hra. Je to mnohem víc bojová simulace nežli akce, a to je pro jakoukoliv konzoli dosti nevyhovující žánrové zařazení. A jak praví přísloví: když nepůjde hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře. Jelikož hráči se budou přizpůsobovat hře jen těžko, musí se hra přizpůsobit hráčům. Tak už to prostě bývá.

Operation Flashpoint: Cold War Crisis, jak se bude Xboxová verze jmenovat, bude tedy odlišná. Řečeno několika málo slovy, bude mnohem akčnější, přímější a o něco jednodušší. Všechna lákadla z původního díla však zůstanou zachována,  budete se moct znovu prohánět v různých létajících, jezdících či plovoucích bojových (ale i civilních) prostředcích (vrtulníky, džípy, transportéry a další), používat realistické dobové zbraně a vybavení či komandovat skupinku dalších vojáků. Hratelnost má dosáhnout maxima, aby si hru dokázalo řádně užít veškeré konzolové hráčstvo. Stejnětak bude na maximum dotažena grafika, která bude využívat všech předností Xboxové krabice.

Velkou výhodou oproti PC verze bude to, že OF pro Xbox bude rovnou zahrnovat připravovaný datadisk s názvem Resistance, který se pro PC začne prodávat samostatně někdy XXX. Ve své podstatě se jedná o předehru k původnímu Flashpointu. Hlavním hrdinou je Viktor Troska, bývalý příslušník speciálních jednotek, toho času poklidně si žijící životem běžného civilisty na ostrůvku jménem Nogova, který se nachází nedaleko souostroví, na kterém se odehrávala OF. Situace Trosky se rapidně mění v okamžiku, kdy na ostrůvek vtrhnou sovětská vojska - jeho idyla končí a začíná peklo. Chtě nechtě, musí se zapojit do tvrdého boje o přežití. Datadisk znamená dalších 100 km čtverečních hracího pole, nové zbraně a další objekty (včetně vozítek, letadýlek i plovátek).

Operation Flashpoint pro Xbox se má na trhu objevit již tuto zimu.

Diskuze (4) Další článek: Co uvidíme na E3?

Témata článku: , ,