Formule 1 a tenisový Wimbledon 2008 (Java hry)

25. července 2008
SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT
Usedněte do kokpitu formule 1 a staňte se závodníkem stáje Ferrari nebo si zahrajte tenis v legendárním Wimbledonu.
 

Hned dvě skutečné sportovní akce světového významu se staly předlohou pro některé z dnešních her. Do kokpitu formule 1 usednete díky stáji Ferrari, která si nechala vyrobit licencovaný simulátor Ferrari World Championship, a tenisové míčky proženete po trávníku slavného Wimbledonu. Příznivce RPG čeká povedená adventura Illuminum a pro chvíle relaxace je připravena odpočinková plošinovka Felix the Devil 2. Podle návodu v závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda je vybraná hra určena pro váš telefon.

Ferrari World Championship

Oficiální hra týmu Scuderia Ferrari v provedení Gameloftu si klade vysoké cíle. Přichází vyvedena v nejmodernější 3D grafice, s líbivými efekty a opravdovými jezdci F1 Kimi Räikkönenem a Felipe Massou. Situace v letošním seriálu F1 je neskutečně vyrovnaná, a tak můžete hru Ferrari World Championship brát jako další ze způsobů, kterým podpořit své favority. Pokud fandíte velkému Ronu Dennisovi nebo úplně jiné stáji, budete asi muset svou podporu vyjádřit jinak. Vývojáři při sestavování hry mysleli i na detaily, a tak se kromě reálných závodních okruhů setkáte i s nájezdy do depa nebo vychytávkou v podobě ideální stopy zobrazující se na jízdní dráze.

 

Kromě toho, že si můžete zvolit, zda pojedete jako Kimi nebo Felipe, vybíráte i tréninku, samostatného závodu nebo přímo šampionátu. V tomto režimu je k dispozici celkem 9 závodních tratí, tedy přesně polovina toho, co ve skutečné formuli. Škoda, některé moje oblíbené okruhy si neprojedu. Podle svých schopností vyberete jeden ze tří stupňů obtížnosti, při tom nejnižším za vás bude simulátor obstarávat i brždění. Perličkou je potom speciální mód, ve kterém osedláte historické vozy Ferrari. Samotná jízda není nic, co bychom už neznali z jiných závodních Java her, možnosti tuningu formule jsou omezeny pouze na jeden lepší monopost. Podivná simulace soupeřů, které pracně doháníte několik kol a když je předjedete, zjistíte, že jedou poloviční rychlostí než vy, asi nikoho nepřekvapí. Pokud ale patříte mezi fanoušky černého vzpínajícího se koně na žlutém pozadí, určitě si Ferrari World Championship zahrajte.

Ferrari World Championship (závodní simulátor):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HEKPK na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Illuminum

Milovníci žánru RPG v poslední době trpí nedostatkem kvalitních her. Vývojáři z Manastone to chtějí změnit a přicházejí s novinkou jménem Illuminum. Už po prvních vteřinách máte pocit, že se vrátil starý dobrý Diablo. S hlavním hrdinou - tajemstvím zahaleným válečníkem Ericem - začínáte v jakémsi strašidelném podzemním dungeonu. Jak herní minuty ubíhají, pomalu se rozplétá i příběh kolem onoho tajemného hrdiny. Cílem je vyšplhat na věž jménem Illuminum a zde zničit hlavního záporáka, který za využití černé magie sužuje celé okolí. Příběh mnoho originality nepobral, naštěstí na něm hra nestaví.

 

V první řadě jde o ničení stovek druhů nepřátel, plnění úkolů a putování po relativně rozlehlém světě. Postupně se přes hordy nepřátel dostáváte ze spodních pater stále výš a výš na věž, získáváte zkušenosti, postupujete na vyšší levely a pomalu také sbíráte první úkoly. Ty dostáváte od nejrůznějších postav z města, ve kterém můžete také nakupovat zbraně a jiné důležité artikly. A co si představit pod zadanými úkoly? Velkou předností je technické zpracování hry. Podobné tituly mají většinou krkolomné ovládání, zde je vše jednoduché a intuitivní. Za zdařilé se dá kromě trochu nevýrazného úvodu považovat i grafické zpracování. Celkově je Illuminum nadprůměrné RPG, které vás zabaví minimálně na několik hodin. Na nástupce krále žánru (Gothic) si ale ještě budeme muset počkat.

Illuminum (bojová, RPG):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HNMWY na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Wimbledon 2008

Na rozdíl od F1 už máme letošní Wimbledon 2008 za sebou, stejnojmenná oficiální hra od Gameloftu ale teprve přichází. Tenis, coby diváka, mě nikdy moc nebavil a v reálu dávám přednost spíše kolektivním sportům, ale pinkání na mobilu je docela zábava. Podobné překvapení, jaké letos připravil divákům ve finále Wimbledonu Rafael Nadal, když ukončil neporazitelnost rutinně hrajícího stroje Rogera Federera, čekejte i s tímto sportovním simulátorem. Hra je prostě skvělá! Ovládání je jednoduché a přitom dokonale funkční. Směrovými klávesami pohybujete s tenistou a když doběhnete do správné pozice, kam má dopadnout míček, tenista už dál neběží a vy čísly vyberete, kam vypálí. Intuitivnímu ovládání sekunduje výborná grafika a na poměry mobilního zpracování i velmi dobrá animace postav.

 

Co zarazí na první pohled, je možnost volby povrchu kurtu. V rozporu s reáliemi můžete v mobilním Wimbledonu zvolit kromě trávy i antuku nebo tvrdý povrch, jaký známe např. z US Open. Míčky by poté měly mít při stejném úderu různé vlastnosti, ale zásadní rozdíly nečekejte. K dispozici je kromě samotného šampionátu samotného ještě pět dalších tréninkových miniher a skvěle propracovaný mód kariéra. V něm si vytvoříte vlastního tenistu a prodíráte se sítem střídavých úspěchů a neúspěchů až na samotný vrchol žebříčku ATP. Díky tomu hra dokáže přilákat vaši pozornost na dlouhou dobu a s Wimbledonem strávíte mnohem více chvil než s kdejakým průměrným sportovním simulátorem.

Wimbledon 2008 (sportovní simulátor):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HELGL na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Felix the Devil 2

Malý dobrosrdečný ďáblík s vidlemi, který se v jedničce vzbouřil samotnému peklu v čele s Luciferem, se pustil do dalšího dobrodružství. Nejprve se musí dostat z podzemí, kde se to hemží nejrůznější havětí, poté se ocitne na pirátském ostrově a na lodi mořských vlků. Všude na něj samozřejmě číhá nebezpečí, jemuž musí úspěšně čelit nejen svými vidlemi, ale i mrštností a vychytralostí. Popere se s létajícími i chodícími nepřáteli a překonávat bude bodce a jiné nastražené pasti.

 

Jedná se o typickou arkádu, takže vás nemine hledání barevných klíčů, jimiž odemknete brány, které vás dostanou do dalších tajných míst. Cestou sbíráte vzácné relikvie, nejrůznější mince a předměty, které vylepšují bodové ohodnocení. Ty můžete nalézt buď volně pohozené po cestě či ukryté uvnitř beden, anebo je získat z tajemných míst označených hvězdičkou. Hra je graficky pestrá, ale příliš barev občas způsobí, že plošina splývá s pozadím a vy tak neúmyslně zahučíte do hlubin. Zásadním nedostatkem je potom absence checkpointů. Po vyplýtvání všech životů se musíte vrátit na úplný začátek, takže vás procházení stále stejných levelů může po čase pěkně otrávit. Jinak je ale Felix dvojka příjemná odpočinková zábava.

Felix the Devil 2 (plošinovka):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HEHCZ na číslo 900 09 50 (cena 50 Kč)

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 9:00–17:00).

Váš názor Další článek: Bungie nesouhlasí s odsunutím Halo z E3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,