Forspoken využije novou technologii AMD. Zvýší se tak výkon při hraní ve 4K

Forspoken jste dříve mohli znát jako Project Athia. Kromě PlayStationu 5 vyjde také na PC a bude využívat novinku od AMD.

AMD si společně se studiem Luminous Productions připravilo krátký trailer, ve kterém prezentují jejich novou technologii FidelityFX Super Resolution na titulu Forsaken. Záběrů přímo ze hry je ve videu sice pomálu, ale dle slov Takešiho Aramakiho jsou vývojáři spokojeni s tím, o co se v AMD snaží.

Tato technologie se zaměřuje na to, aby hraní v rozlišení 4K při plynulých 60 snímcích za vteřinu nevyžadovalo takové množství výkonu. Forspoken není jedinou hrou, ve které ji uvidíme. Kromě toho by ji měl podporovat i Godfall, Evil Genius 2 nebo Kingshunt a postupem času se jistě přidají i další.

"Věřím, že filozofie AMD posouvá standardy herního průmyslu dál, z čehož budou benefitovat všichni hráči. Nemůžeme se dočkat, až si budete moci vyzkoušet Forspoken a vychutnat si grafiku nové generace, kterou jsme vytvořili díky FSR," řekl Aramaki. 

Forspoken je první velký projekt studia Luminous Produstions po Final Fantasy XV. Pevné datum vydání zatím neznáme, ale měl by vyjít během příštího roku na PC a PlayStation 5.

Zdroj: DSOG

Váš názor Další článek: Battlefield 2042 vrátí do hry kultovní mapy i zbraně v novém režimu Hub

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,