Fortnite je prý horší než droga, princ Harry by jej nejradši zakázal

Princ Harry zaskočil svým prohlášením, že Fortnite je nebezpečně návykové a mělo by tak být zakázané.

Fortnite Battle Royale je v současné době nejoblíbenější hrou minimálně tohoto žánru a našlo si hromadu fanoušků i mezi celebritami. Přízni se těší od herců, zpěváků i těch nejslavnějších fotbalistů. I mezi velkými osobnostmi se ale najdou lidé, kteří battle royale od Epic Games nemohou přijít na jméno.

Princ Harry se nechal slyšet, že podle něj je tato hra tvořená čistě se zájmem vytvořit závislost. "Ta hra je vytvořená jen pro závislost. Rodiče jsou bezmocní a nevědí, co s tím dělat. Je to jako kdybychom čekali, dokud se něco nestane," poznamenal na adresu populární hry. Kromě ní se následně navezl také do sociálních médií, která jsou podle Harryho velmi nebezpečnou zbraní a jsou mnohem návykovější, než alkohol či drogy, protože jsou normalizovaná. 

Harry rozhodně není první ani poslední známou či renomovanou osobností, která se proti Fortnite staví s tím, že hra je návyková a má negativní dopad na děti. Na čí stranu se v této problematice stavíte? A je vůbec možné v tomto ohledu nějak hry regulovat?

Diskuze (44) Další článek: Služby Playstationu, Xboxu i Nintenda čelí v Británii střetu se zákonem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,