Fortnite vs PlayerUnknown's Battlegrounds: Která hra je lepší?

Fortnite a PUBG jsou jedny z aktuálně nejoblíbenějších her. Hrají je miliony hráčů a jsou fenoménem, stejně jako žánr battle royale obecně. Jenže přestože jsou si v jádru podobné, v celkovém podání se velmi liší a každá hry cílí na jinou herní skupinu. Vyberte si tedy svého vítěze dle našeho porovnání.

Budování

Fornite je oproti PUBG koncipováno trochu jiným způsobem, a to v různých ohledech. Jedním z těch možná nejzásadnějších v rámci samotné hratelnosti, je pravděpodobně mechanika budování, o kterou je PUBG ochuzeno. Fortnite totiž nabízí široké možnosti stavění barikád, krytů, mostů apod. Někteří kreativně naladění jedinci si dokonce staví známé stavby ze světa, jako fotbalové stadióny a další šílenosti. Jen tak pro srandu.

fortnite-build-wall.jpgfortnite-battle-royale-101-tips-4.jpgFortnite-Battle-Royale-Building-Guide-2.jpgfortnite-structure.jpg

Využití je jednoduché. Na stále zmenšující se oblasti jistě čas od času nastane nějaká ta chvíle, kdy hráči skutečně teče do bot. Navíc, vše může být podpořeno nedostatkem munice či nevhodně zvolenou zbraní. Nebo si lze představit situaci, kdy je hráč zatlačen do kouta a jen těžko se z dané části může pohodlně a bezpečně hnout.

Právě v takovou chvíli potom nejvíce docení možnost si z nasbíraných materiálů postavit, co se mu zamane. Své mini stavby tak může využít jako únikovou cestu, kryt před palbou nepřítele, šanci k nadběhnutí nepřítele či jen k šikovnému blafu a odlákání pozornosti. Přestože využívání těchto možností nabízí hráčům velkou výhodu, ne všichni si tu práci dávají. Mnozí si jdou prostě jen zastřílet a nechtějí se s ničím podobným příliš zdržovat. Jelikož jde o volbu a nikoli o nutnost, považujeme v tomto ohledu Fortnite vyzrálejší a udělujeme bod.

Fortnite - 1

PUBG - 0

Diskuze (9) Další článek: Podívejte se na nové screenshoty a artworky z The Sinking City

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,