Forza Motorsport 7 a Project Cars 2 na ostří nože: kdo vyhraje?

Soudobá herní Hamletovská otázka zní: Project Cars 2 nebo Forza Motorsport 7?

Grafické zpracování

S odstupem času a dlouhých hodinách strávených v obou hrách si dnes trošičku více posvítíme na bližší srovnání dvou podzimních závodních taháků v podobě Project Cars 2 a Forza Motorsport 7. Stejně jako v recenzi, ani v tomto případě nečekejte žádné vítěze ani poražené, neboť jak bylo již mnohokrát řečeno, obě hry jsou určeny pro jinou skupinu hráčů. Cílem tohoto příspěvku je spíše postavit hry vedle sebe, případně je překrýt a porovnat v klíčových aspektech, což by mohlo potencionálním zájemcům usnadnit finální výběr a zaškatulkování se jedné ze skupin, byť to rozhodně není úplně tak nutné.

8a4503099dd5e0ff304b8952e4b87c18.jpgFord_ShelbyGT350R_WM_FM7_CarReveal_Week04_4K-hero.jpgforza-7-ford-gt-fe.jpg

Jedno z nejčastějších kritérií při hodnocení nejen současných her vždy byla a bude stránka grafická. Vývojáři nás od samotného vzniku herního průmyslu neustále udivují a posouvají hranice stále dále a dále, do oblasti reálného pojetí. Pravda, chybí ještě ten finální krůček, nicméně dostali jsme se do bodu, kdy je ohromující grafické zpracování her tak nějak samozřejmostí. Minimálně tedy u AAA her.

To samé se pochopitelně očekávalo i od Project Cars 2 a Forza Motorsport 7, i když od počátku bylo tak nějak zřejmé, že se bude jednat o boj předem jasně nalajnovaný a s již určeným vítězem. Dalo se to očekávat a priori, ujištěni jsme byli v prvotních trailerech a praxe vše potvrdila. Jakkoli je Project Cars 2 krásnou závodní hrou, na kterou se opravdu skvěle dívá, Forza Motorsport 7 představuje absolutní špičku. Bezpochyby se jedná o nejlépe a nejvěrohodněji vypadající závodní hru, která kdy byla uvedena na trh a rozhodně se neztratí ani v konkurenčním boji napříč žánry.

9-24-2017_8-00-29_AM.png9-24-2017_8-07-41_AM.png9-24-2017_8-03-47_AM.png

Vývojáři z Turn 10 Studios tak bezezbytku naplnili sliby svým hráčům a představili graficky naprosto úchvatný titul podporující 4K rozlišení a HDR. Na nových konzolích Xbox One X se navíc můžeme těšit na podporu stabilních 60 snímků za vteřinu. Hra však vypadá naprosto úchvatně i na klasické verzi Xbox One. Project Cars 2 ztrácí v oblasti práce se světlem či kontrastem jednotlivých scén. Celková prezentace FM7 je mnohem živější a s větší hloubkou oproti tak trochu ploše působícím scénám z Project Cars 2. Rozdíly jsou viditelné jak v noci, tak ve dne. Nejsilnější zbraň FM 7 přichází za deštivého počasí, neboť právě během něho budete uchváceni nejvíce.

9-30-2017_1-33-50_PM.jpg10-1-2017_9-21-29_AM.jpg10-1-2017_10-39-09_PM.png

I přes to všechno však lze i v nové Forze najít nějaký ten hodně kontroverzní a nepochopitelný zkrat. Jeden z těch nejdiskutovanějších je nejviditelnější na okruhu Maple Valley. Konkrétně jde o naprosto neodpustitelné zpracování plochých textur stromů lemující trať. Plochých textur á la Minecraft. Tento prohřešek však dodáváme spíše pro pousmání a odlehčení, celkově však platí výše napsané. Forza Motorsport 7 je po grafické stránce o několik kroků napřed.

Project Cars 2 vs Forza Motorsport 7

                            0              :              1

Diskuze (7) Další článek: Assassin's Creed Origins: historie v té nejlepší formě (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,