Forza Motorsport: Realistické závody z dílen Microsoftu

Forza Motorsport je realistická závodní hra na konzoli Xbox, která nabídne přes 200 aut vytvořených podle skutečnosti, možnost libovolné modifikace všech vozů a rovněž zajímavý multiplayer prostřednictvím služby Xbox Live.

Lákadel má Forza Motorsport hned několik. Krom zmíněného multiplayeru a reálného fyzického modelu se dočkáme především vyspělé umělé inteligence protivníků a licence na více jak čtyřicet předních světových automobilových značek. Nechybí takové kousky jako AC Shelby Cobra (1967), Aston Martin V12 Vanquish (2001), či snad všechny vozy ze stáje Ferrari. S více jak dvěma sty auty si projedete slibně vypadající mód kariéry, v němž půjde o jediné - vyhrabat se ze zadních pozic až na stupně vítězů a vyhrávat jeden závod za druhým. K tomu by vás měla motivovat právě možnost vylepšování vašeho auta, podobně jako je tomu v Need for Speed: Underground.

Hra je vyvíjena ve studiích Microsoftu a nemůžeme se tedy divit jejím ne zrovna malým ambicím. Autoři si zakládají na tom, že by rádi převzali kormidlo po sérii Grand Turismo a vytvořili opravdového krále virtuálních cest bez rozdílu platformy. K tomu ovšem zatím chybí jedna maličkost; a sice to, že hra vychází jen na konzolích Xbox. Původně měla světlo světa spatřit již koncem prosince, ovšem díky blíže nespecifikovaným problémům se dočkáme až v březnu tohoto roku.

Navštivte oficiální stránku hry, kde najdete mnoho dalších obrázků, informací a videí připravovaného titulu. Navíc si určitě přečtěte kompletní seznam všech vozidel, jimiž bude Forza Motorsport disponovat.

ZdrojForza Motorsport

Váš názor Další článek: Herní blesk: Romerovy nové hry

Témata článku: , , , , , , , ,