Fotbalový Hattrick se připravuje na další ročník.

Po dvoutýdenní přestávce se v sobotu rozběhne devátý ročník nejvyšší české soutěže Hattricku. Pojďme si v krátkosti představit týmy, které tentokrát zasáhnou do boje o titul:

Největším favoritem je bezesporu obhájce trofeje Fianna, jejíž manažer Bobulix mohl loni oslavovat už dvě kola před koncem. Díky tomu se klub, jehož název původně označoval tlupu keltských bojovníků, zařadil po bok Ničivé síly, dosud jediného vlastníka poháru i ligového primátu. V jejím kádru nedošlo k žádným změnám, největší oporou tak zřejmě zůstane reprezentační záložník Václav Sankovič.

Jedním ze dvou týmů, které dokázaly tlupu Keltů porazit, je vicemistr Ještěrky Kroměříž. Jeho šance na titul však loni zhasly s překvapivou porážkou na hřišti zachraňujícího se Žďáru nad Sázavou, kde se manažer Donny pokusil prorazit s nepříliš vídanou taktikou 3-3-4. Oporou týmu je rovněž český reprezentant Eliáš Černovský, za zmínku stojí teprve devatenáctileté křídlo izraelské „U-20“ Jamie Stout.

Legendární Ničivá síla, se dvěma tituly nejúspěšnější klub české historie, se loni musela spokojit až se třetím místem. Její řady koncem září rozšířil devatenáctiletý italský mladíček Fiorito, za něhož putovalo do Portugalska 104 miliónů korun. V přípravných zápasech se však zatím moc nepředvedl, nejlépe zahrál na pouhé 4*. Uvidíme, zda se manažerovi Dicemasterovi tento nákup vyplatí; vzhledem k věku záložníka je to jistě investice do budoucna.

Baráži se loni vyhnula ještě čtvrtá Sakura bývalého reprezentačního kouče Gaijina. Více než účast v nejvyšší soutěži jej však možná hřeje vítězství v českém poháru, který získal po nervydrásajícím finálovém dvojzápase se Žďárem nad Sázavou. Tomu se naopak nevyplatila taktika obětovat vše pohárovým zápasům; nejenže na vysněnou trofej nedosáhl, ale kvůli množství ligových zápasů odehraných s rezervním týmem se nakonec musel rozloučit i s nejvyšší soutěží.

Jak se ovšem ukázalo, přes baráž nyní cesta do nejvyšší soutěže nevede. Přerov United i Parta Hyc!, loni pátý a šestý tým tabulky, si totiž dokázaly s přehledem poradit s protivníky z nižších soutěží a budou hrát v elitní soutěži i nadále.

Novými atrakcemi se tak stali pouze Slezan Frýdek-Místek, náhrada za již zmíněný Žďár nad Sázavou, a Wizardos, kteří střídají Pohromu Ivančice. Zejména o Slezanu se dá hovořit v superlativech, silný kádr v čele s reprezentačním špílmachrem Kapustou by mohl potrápit nejednoho favorita.

O dalším dění se můžete dozvědět na stránkách příznivců českého HATTRICKu na adrese http://www.HATTRICK-cz.com/.

Zdroj: http://www.HATTRICK-cz.com/

Váš názor Další článek: Noví Pokémoni pro Nintendo DS?

Témata článku: , , , , ,