Fotografové vyrazili do pekla, pořídili krásné snímky z DOOM Eternal

Nejnovější Doom patří mezi jedny z nejlépe vypadajících her současnosti. A kde jinde se o tom můžete přesvědčit, než ve 4K galerii.

Nový Doom je tu a do pekla už se vydala celá řada hráčů. Pokračování nejen, že přináší neutuchající akci, ale jde také o pravděpodobně jednu z nejlépe vypadajících her současnosti. Vývojáři a jejich nová verze věhlasného enginu id Tech sedmé generace dokázala hotové zázraky a přinesla celou řadu nových technologií a grafických prvků, které nastavují laťku vizuální kvality. 

Doom Eternal nyní nabízí mnohem rozsáhlejší úrovně, a přitom mnohem detailnější prostředí. Odstoupilo se od původně používaných tzv. Megatextur a nový systém umí renderovat mnohem vyšší kvalitu textur a jejich větší počet na scéně díky instance geometry. 

Neustále propagovaný ray-tracing by měl dorazit do hry později, vývojáři se soustředili především na špičkovou výslednou kvalitu v kombinaci s nekompromisní rychlostí snímků. Těch může být klidně až 1000, pokud to vaše PC utáhne. Redakční stroj Asus Zephyrus S GX502 s procesorem i7 deváté generace a grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2070 dokázal titul rozpohybovat ve FullHD rozlišení s nejvyšší úrovní detailů a hravě zvládl přeskočit hranici 300 snímků za sekundu. Při vyšponování rozlišení na 4K snímky klesly na cca 60 FPS, což se stále zdálo více než důstojné i na 240Hz monitoru. Co dělá nový Doom tak neuvěřitelně působivým je pak především celá řada malých detailů a technologií, které navzájem spolupracují. 

Velmi chválená je technologie vrstev a destrukce, která v zásadě obalí démony do různých vrstev (kosti, svaly, kůže atd). Jejich postupná degradace a rozpadávání při útocích hráče je pak pastvou pro oči a dává všem soubojům zcela nový rozměr. Přidejte k tomu realistické ztvárnění materiálů ve vysokém rozlišení, zcela překopaný systém animací a dynamické osvětlení a stínování. Ve výsledku vám tak vychází zcela nekompromisní grafické kvality, které především na PC stěží hledají konkurenci. 

Diskuze (7) Další článek: Kreslený survival Among Trees vstoupí do předběžného přístupu v létě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,