FreeHra roku 2005 – ty nejlepší hry ZDARMA

Další rok je úspěšně za námi. Jaký tituly zaujaly redakci serveru FreeHry.cz? Připravili jsme pro vás obsáhlý článek plný těch nejlepších akčních, erotických, závodních a jiných her, které v minulém roce na freeware scéně vyšly. A všechny si samozřejmě můžete ihned ZDARMA stáhnout!
Kapitoly článku

Za celou redakce serveru FreeHry.cz mohu jako šéfredaktor bez mučení říct, že se uplynulý rok opravdu vydařil. Dočkali jsme se jak uvolnění několika původně komerčních her (např. S.W.I.N.E.), tak spousty kvalitních akčních kousků v čele s multiplayerovou peckou Scorched 3D. Hojná účast se dotkla především kategorie RPG / Strategie, kde se představily hned dva vydařené české kousky. Nijak pozadu nejsou ani snad nejoblíbenější Erotické hry. Tituly, které se v ní letos objevily, překračují všechny hranice freewarovek a o pořádný kus přibližují virtuální erotiku k té reálné. Jen se na ně podívejte.

Nově jsme také otevřeli kategorii javových her. Mobilní hraní už v dnešní době není žádný špás a také není vůbec levné. Proto jsme pro vás nachystali výběr těch nejlepších her zdarma ke stáhnutí. Stáčí jen nahrát do mobilního telefonu.

Rok to byl nabitý a doufám, že stejně nabitý je i tento článek. Dobře se bavte!

AKČNÍ

1. Scorched 3D

Tímto kouskem se bavila celá redakce. Multiplayerové bitvy až pro 24 hráčů chytly nás prostě chytly, a tak jsme všichni dlouho bojovali o to, kdo je nejlepší. O vítězi kategorie Akčních her proto při vyhlašování nebylo pochyb.

„Scorched 3D je nejen pro jednoho hráče, ale nabízí i řadu herních módů a variant. Mimoto proti živým protivníkům se hraje daleko lépe a autoři šli opravdu po stopách původního Scorchu. Na jednom počítač totiž může hrát celkem 24 osob! Ano, slyšíte dobře. A pokud si chcete zahrát po síti či internetu, není žádný problém. Vše je možné a každý si jednoduše přijde na své."

2. Beats of Rage

Kvalitních bojovek je jako šafránu. Beats od Rage je výjimečný nejen svou grafikou a parádní hratelností, ale také podporou PlayStationu 2 a Dreamcastu.

„Nuže, když už jsem se zmínil o těch nepřátelích, opravdu se mi líbí styl boje, při kterém se na vás vyvalí ze všech stran. O to více mě baví jejich parádní drsný vzhled. Dlouho se jím však pyšnit nebudou. Totiž, každá z třech nabízených postav má své jedno eso v rukávě sloužící především k likvidaci několika nepřátel zároveň."

3. Game Over in Machinimation

Hra postavená na legendárním Quake 3 enginu překvapuje jak propracovaným grafickým zpracováním, tak hollywoodskou hvězdou Lucy Liu, která nadabovala hlavní postavu.

„Hlavní roli v této hře zcela zaslouženě zastává zmiňovaný Q3 engine, který dopřává celému titulu nadherné grafické zpracování se spoustou detailů. Dobrou přehlednost vytváří i možnost přepínání pohledů a to z prvního (z vlastních očí) do třetího (za zádami hrdinky). Kromě příjemné a tajemné muziky pozvedává na zvukovou stránku patřičnou uroveň hollywoodská hvězda první velikosti Lucy Liu, která propůjčila svůj hlas hlavní postavě."

ADVENTURY

1. Pět kouzelných amuletů

Jedna z neočekávanějších českých freewarovek si dávala pěkně na čas, něž konečně vyšla. Čekání se však vyplatilo. Kouzelná grafika, pohádkový příběh a mnoho hodin zábavy - to je Pět kouzelných amuletů.

„Autoři mysleli i na anglicky mluvící „menšinu“ našeho světa a tak je hra dopřána s kompletním překladem i jim. Pět kouzelných amuletů je prostě vydařeným dílkem, kterému nahrává do karet jak nulová cena, tak celková délka hry, která se pohybuje v řádu několika desítek hodin. Ač nijak zvlášť neoplývá humorem, jedná se bezpochyby o dobrou českou adventuru z velké části srovnatelnou s komerčními tituly."

2. Little World

Výherce kategorie adventur na letošním ročníku Becher Game. Narozdíl od Pěti kouzelných amuletů staví především na kořeněném humoru, nudit se tedy rozhodně nebudete.

"Hlavní dějová linie se točí okolo ukradené láhve Becherovky neznámým broukem, či snad celým mafiánským syndikátem. Pod pohrůžkou trestu z řad nejhorších se jej vydávají hledat ti, co svým neopatrným hlídáním odcizení způsobili – moucha, komár a motýl. Poslední dobou je trendem komponovat do adventur také mezihry, které mají za úkol člověka odreagovat. Little World obsahuje hned tři..."

3. Pravidla hmoty

Pokud máte rádi cokoliv netradičního, Pravidla hmoty jsou uplácené přímo pro vás. Třetí místo si titul odnesl zcela oprávněně.

"Celý příběh je jakási alegorie. Máte se sžít s plastelínovým míšencem, jehož rodiče byly různé rasy. On je kvůli tomu vytvořen z mnoha barev a nemá proto takové příležitosti jako bytosti, které jsou z barvy jedné. Už jako dítě neměl téměř žádné kamarády, a tak se s tím v našem příběhu rozhodl něco udělat... Grafika je vskutku povedená, zvláště pak v těch pohyblivých pasážích, kdy jsem si jí opravdu vychutnával."

EROTICKÉ

1. 3D SexVilla

Krásné holky, spousta sexuálních pomůcek a jedna ruka šmátralka. Tato hra prostě je splněným snem.

"Přivítá vás sexuchtivá dívka ve svém nádherném bytě s ještě nádhernější (a hlavně větší!) postelí. Právě ona má za úkol seznámit vás s celou hrou a tedy i ochotně nabídne své tělo k ozkoušení daných možností! No nezní to lákavě? Slečnu máte možnost dráždit po všech klasických erotogeních zónách. Samozřejmě vydává autentické zvuky a ty jsou přímo úměrné s ukazatelem orgasmu..."

2. Hentai II 3D

Hentai II 3D je prakticky kopií 3D SexVilla, jenže "obyčejné" krásky tentokrát autoři vyměnili za ty orientální. Ostatní herní prvky zůstaly zachovány.

"Jak již bylo řečeno úvodem, dnes se vám dostává do ruky - počítače - opravdu vyjímečná hra. Nejenže splní i ty nejtajnější sexuálně orientované sny, ale díky nám také zčásti zadarmo... Ovládání je prosté. Celé dílo spadá pod hlavičku vaší myši, která je přímo ve hře zobrazena jako šikovná virtuální ruka. V plné verzi můžete uchopit jakýkoliv předmět, v demu si však musíte vystačit pouze s holou rukou a vibrátorem."

3. AIRLINE 69

Airline 69 není erotickou hrou v pravém slova smyslu. Kombinuje v sobě totiž i prvky adventur. Propracovanost se smyslem pro detail jí vynesla třetí místo.

"Máte chuť na skvělou erotickou adventuru ve stylu Luly? Opět se setkat s krásnými dívkami a jejich vnady v této volně stažitelné hře? Tak na nic nečekejte a ponořte se do světa plného erotického jiskření, mladých dívčin a kvanta lechtivých pomůcek. Pořádných adventur je v současné době poskrovnu. Zvlášť těch erotických. Airline 69 však dokazuje, že tento žánr ještě nevymřel."

---

V další kapitole si představíme ty nejlepší freehry minulého roku z kategorií Logické, Mobilní, RPG / Strategie, Sportovní / Simulátory a také rozdělíme bramborové medaile za čtvrtá místa.

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,