G-sector – skvělá 3D řežba zadarmo

Mezi freewarem je opravdu málo her, o kterých lze tvrdit, že kdo je nehrál, jako by nebyl. Je jich pět, možná deset. Mezi ně také zcela určitě patří i dnešní plná hra – G-sector. V ní se vžijete do role osamělé jezdkyně, která se na svém vznášedle putuje arénami a bojuje s nepřáteli, kteří mají někdy tuhý kořínek.
Mezi freewarem je opravdu málo her, o kterých lze tvrdit, že kdo je nehrál, jako by nebyl. Je jich pět, možná deset. Mezi ně také zcela určitě patří i dnešní plná hra – G-sector. V ní se vžijete do role osamělé jezdkyně, která se na svém vznášedle putuje arénami a bojuje s nepřáteli, kteří mají někdy tuhý kořínek.

I přesto, že G-sector je hra, která není nejnovější a objevila se snad na všech serverech s plnými hrami, sem k nám na Doupě se zatím nedostala. Jedná se o 3D akční arkádu z pohledu třetí osoby. Tato hra byla vytvořena pro již dnes neexistující server Ingava.com, který ukončil svou činnost, pokud se nepletu, někdy na začátku roku 2000.

G-sectorG-sector

S nějakým příběhem či uvedením do děje se hra takříkajíc nepáře, pouze v helpu je zmínka o tom, že se vžíváte do hrdinky jménem Cyra, která se účastní bojů ve futuristických arénách. Jako první, co uvidíte po spuštění je tedy „pouze“ menu. Zde máte nějaké ty základní volby a nastavení. Jakmile hru spustíte, ocitnete se již připraveni k boji v první aréně.

Arén je celkem pět a vy se do nich musíte postupně probojovat – v každé aréně musíte proto zničit zadaný počet vašich soupeřů, jejich počet máte vždy zadaný v pravém horním rohu obrazovky. Ale není to vůbec snadné – soupeři jdou po krku i vám, takže deathmatch jak vyšitý. Na jejich ničení tu máte celkem 8 různých zbraní, z nichž každá je jinak účinná, ale ty nemusíte nikde hledat, máte je již při vstupu do arény a stačí si mezi nimi pomocí kláves 1-8 přepínat. Dále v levém spodním rohu máte zobrazen indikátor zdraví, který, jakmile do vás někdo bude střílet, začne klesat, ale nebojte se, jste vybaveni regenerační schopností a když se na chvíli někam schováte, zdraví samo opět dosáhne původní hodnoty. Avšak když vás přeci jenom zastřelí, ubude vám jeden ze tří životů a v podstatě se hraje dál, ale pokud je ztratíte všechny, hra končí.

G-sectorG-sector

Ovládání je jednoduché – klávesnice a myš. Klávesnicí se pohybujete (šipky), děláte různé triky ve vzduchu (enter) a měníte zbraně (ona čísla 1-8) a myší pomocí levého tlačítka střílíte a pomocí pravého skáčete.

Grafika je opravdu pěkná – celá je postavena na enginu Genesis3D a kompletně je dělána ve všech třech rozměrech. Celá hra je zasazena do budoucnosti, do nějakého moderního města a přilehlých ulic. Užijete si zde spoustu všemožných efektů, výbuchů a mnoha jiných věcí. Jak již tu bylo zmíněno, vaši postavu vidíte z pohledu třetí osoby. Ten však někdy přechází do first person. Ptáte se proč? Já tomu také nerozumím – jedná se asi o chybu hry, ostatně jako další podobné negativum – některé objekty lze prostoupit bez toho, aniž by vás jakkoli zpomalily – prostě pře vámi je stojící auto a jedete a jedete, jako by tam ani nebylo.

G-sectorG-sector

Nebýt oněch problémů s grafikou, mohla to být téměř dokonalá hra. Skoro nic ji totiž nechybí – má výbornou hratelnost, skvělou grafiku a perfektní ozvučení. Ale nad tím malým problémem se dají s klidným svědomím přivřít obě oči, protože tato hra opravdu stojí za hřích. Zkuste a uvidíte, že jsem měl pravdu.

Download (17 MB) zde.

Diskuze (1) Další článek: House of the Dead 2 – smrt na každém kroku

Témata článku: , , , , , , ,