Galerie: Imperium Romanum II

Večerní galerii obrázků obohatíme o osm nových záběrů z připravované strategické hry Imperium Romanum II od tvůrčího týmu Kalypso Media.

imperiumromanum2_01.jpg imperiumromanum2_02.jpg
imperiumromanum2_03.jpg imperiumromanum2_04.jpg
imperiumromanum2_05.jpg imperiumromanum2_06.jpg
imperiumromanum2_07.jpg imperiumromanum2_08.jpg

Někteří z vás si možná vzpomenou na strategii Imperium Romanum, jejíž recenzi jsme vám přinesli v březnu letošního roku. Nejednalo se o nikterak skvělou hru, prostě mírný nadprůměr. Nicméně druhé pokračování by mělo být o poznání lepší. Ujmete se zde role patricije (šlechtic, vážený a vysoce postavený člověk), který má na starost jednu bezvýznamnou provincii, avšak jeho ambice sahají až do samotného Říma. Na dosažení tohoto cíle máte jednu kampaň čítající 20 map.

Prioritní je samozřejmě výstavba prosperujícího města. Do rodiny budov přibylo několik nových kousků, tentokrát jich celkem bude něco kolem šedesátky a neabsentují ani historicky významné stavby jako je například Coloseum nebo Pantheon. K postupu do elity národa vám však mohou pomoci i vlivné kontakty. Takové posezení se samotným Julie Caesarem nemusí být na škodu. Na druhou stranu proti vám nebudou stát jen nepřátelští vojáci, o své slovo se přihlásí přírodní katastrofy (požáry, zemětřesení atp.) i civilizační problémy jako je hlad, nepokoje ve městě a další. Dočkáte se přepracovaného ekonomického systému i bojové složky hry.

Dle slov tvůrců má být Imperium Romanum II jedním z hitů roku 2009 (datum vydání je stanoveno na březen toho roku). Nápomocna tomu má být vyleštěná grafická stránka, která na uvolněných screenech vypadá solidně.

Zdroj: Worthplaying

Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie | Mix RTS a budovatelské strategie
Výrobce: Kalypso Media
Váš názor Další článek: Line-Up Nintenda pro závěr roku

Témata článku: , , , , , , , , ,