GameDock chce změnit iOS zařízení na stylovou retro konzoli

Speciální dokovací stanice nabízí dva herní ovladače a snadnou propojitelnost s TV.

Některé herní žánry prostě nejsou vhodné na dotykové obrazovky mobilní zařízení. Spousta kreativních a podnikavých lidí si je toho vědoma, takže se pouští do výroby věcí, jako jsou speciální externí ovladače, napodobeniny automatů, či zkouší vytvořit přímo levnou herní platformu na Androidu.

 gamedock.jpg

Chris Jorgensen a Andi Greisel, dva mladí herní tvůrci, kteří mají na svědomí iOS tituly Cavorite a Zombie Karts, chtějí vytvořit speciální dockovací stanici. GameDock, jak se zařízení jmenuje, připomíná svým stylem legendární konzoli NES (Nintendo Entertainment Systém), jen místo cartridgí s hrou do mašinky zasunete svůj iPhone , či iPad. Následně připojíte GameDock pomocí HDMI k televizi (dá se pochopitelně hrát i na displejích iOS zařízení) a na dvou retro joypadech si můžete do sytosti užít celé řádky klasických her. GameDock je kompatibilní s mini automatem iCade, takže si bez problémů užijete více než 100 upravených iOS her. Tvůrci slibují i nové tituly od dalších tvůrců a sami pracují na předělávce DOSové klasiky Wacky Wheels.


GameDock by měl stát 125 dolarů (asi 2700 Kč), což je za dokovací stanici docela dost. Zároveň použití ovladačů podobných NESu poměrně omezuje paletu her, protože nabízí jen dvě akční tlačítka. Ovšem pro osvědčené retro pecky je to dost. Pokud vás přepadla nostalgická nálada a GameDock vás zaujal, můžete přispět tvůrcům na crowdfundingovém webu Kickstarter. Pro rozjetí projektu chtějí 50 000 dolarů, aktuálně mají přes 38 000 a do konce zbývá ještě 31 dnů. 
 

Zdroj: ArsTechnica
Váš názor Další článek: Nový trailer na Tekken Tag Tournament 2 láká na sexy dívky

Témata článku: , , , , , , , , ,