Gamepad Maxxtro Freestyle

S prvním gamepadem, který reagoval i na náklon do stran, přišel Microsoft. Platíte však u něj za tým designérů a víc než kde jinde i značku. Pokud slevíte z některých požadavků na precizní design a funkce a spokojíte se jen se stejným pocitem z používání a především několikanásobně nižší cenou, jste ideálními kupci gamepadu Maxxtro Freestyle.

Tělo gamepadu je o trochu menší než u konkurentů a oblouk je více uzavřený. Nicméně v rukou perfektně sedí a v případě dětských rukou, pro které je určen spíše než pro dospělé, bude ideální. Pro levý palec je k dispozici směrové kulaté tlačítko podporující osm směrů – to je u gamepadů standard a nic se něm nebude měnit. Navíc je tento navigační prvek zbytečný, pokud využijete funkci freestyle – volný pohyb nakláněním gamepadu. Tento mód totiž není přístupný automaticky – musíte se do něj přepnout posuvným tlačítkem ve spodní části gamepadu.

Maxxtro Freestyle je velmi jednoduchý gamepad – obsahuje ještě čtyři základní tlačítka na přední části. Na horní částí jsou pro pravý palec přichystána další tlačítka. Je jich sice šest, jenže první čtyři mají identickou funkci jako tlačítka na přední části. Navíc jejich tvar a umístění nepřispívá k snadnému mačkání naslepo. Při hře je důležité, aby byla tlačítka rozeznatelná hmatem, protože váš zrak bude pravděpodobně zaměstnávat dění na obrazovce.

Přestože jsem byl u předchozích gamepadů zvyklý na více funkcí, musím se ptát: opravdu je někdo využije? Někomu může tento gamepad připadat velmi chudý, ale podle mě se trefí do potřeb spousty zákazníků. Instalace je sice problémovější – musíte ji provést standardním přidávacím postupem Windows 98 sami, žádná disketa nebo CD s ovladači přiloženo není. Pak už naštěstí nic více nenastavujete, gamepad už jen používáte. Mezi normálním a freestyle módem se můžete přepnout tlačítkem klidně během hry a nepotřebujete nikde nic nastavovat. A když si zvyknete na umístění tlačítek, nebude vám vůbec nic chybět.

Samozřejmě, že této jednoduchosti odpovídá i výběr her, pro které se gamepad hodí. Rozhodně není vhodný pro vrtulníkové nebo letecké simulátory, kde skutečně využijete sílu spousty programovatelných tlačítek. Ale pro závodní simulátory, akční hry, kde je třeba jen střílet a pohodlně se pohybovat do všech stran, je tento gamepad ideální.


Prodává: Lama Plus, Karviná
Telefon:
(069) 632 32 00
Cena:
1 070 Kč vč. DPH
Záruka:
6 měsíců

Převzato z časopisu Computer, upraveno

Váš názor Další článek: Zvuková karta Media Forte Quad X-Treme

Témata článku: , , , ,