Games Convention 2007 - má šanci překonat E3

Games Convention letost přebírá štafetu nejprestižnější herní výstavy západního světa a my tam nesmíme chybět. Na jaká překvapení se můžeme těšit, kdy a za kolik lze na relativně nedaleké výstaviště v Lipsku zajet a co si pro nás připravily herní společnosti? Dozvíte se v našem článku.

Největší veřejně obchodní výstava počítačových her – tímto titulem se může pyšnit letošní Games Convention konající se ve dnech 23. až 26. srpna. Po tom, co se americká E3 transformovala v komorní setkání vývojářů a odborné veřejnosti z řad tisku, Němci briskně využili příležitosti a jali se pojmout lipskou událost ve velkém stylu. Nynější ročník si klade za úkol nabídnout herní vyžití jak běžným hráčům, kteří si budou moci obhlédnout své očekávané tituly na výstavních stáncích jednotlivých herních společností, tak odborníkům formou soukromých prezentací v uzavřených místnostech. A hlavní přednost pro našince? GC se koná takřka za rohem a na rozdíl od chaotické E3 Němci pořádat výstavy skutečně umí!

Základní informace

Otevírací doba
Čtvrtek 23.08.2007 9:00 – 18:00
Pátek 24.08.2007    9:00 – 20:00
Sobota 25.08.2007  9:00 – 20:00
Neděle 26.08.2007  9:00 – 18:00

Ceny vstupného
Denní vstupné                     12,00 euro
Zlevněné vstupné                  8,50 euro
Vstupné od 15:30                  6,00 euro
Dětské vstupné                     4,50 euro
Vstupné pro doprovod dítěte    8,50 euro
Čtyřdenní vstupné                29,50 euro

Co nového v roce 2007?

Výstavní prostory pro veřejnost budou poprvé v historii rozšířeny na celé čtyři velké haly areálu.

Pro novináře se otevírají brány o den dříve. Doupě bude u toho a přinese vám aktuální informace prostřednictvím našeho blogu.

V roce 2005 navštívilo výstavní prostor 134 000 návštěvníků, zatímco vloni již 183 000. Růst by měl pokračovat i nadále, přičemž letos se očekává, že číslo se přehoupne vysoko nad 200 000.

K zamyšlení: Na E3 se vloni dostavilo 1 500 000 lidí. Na letošní však již pouze 4 000. Přelije se zbytek nyní do Lipska?

Doprovodné aktivity

Herní Lipsko tento týden neožije pouze samotnou výstavou Games Convention, ale rovněž řadou doprovodných událostí. Jednou z nejdůležitějších je GC Developers Conference, setkání nejvlivnějších vývojářů, jež proběhne v pondělí a úterý. Svou účast přislíbili kapacity jako Peter Molneux (Lionhead), Mark Rein (Epic Games) nebo Tim Schafer (Double Fine Productions a ex-Lucas Arts). Souběžně s GC bude probíhat velkolepá doprovodná show zabalená do názvu GC Freestyle. Letní festival plný živé hudby a událostí odehrávajících se pod širým nebem doprovodí herní výstavu, nabídne odreagování náhodným návštěvníkům a měla by znovu potvrdit, že naši západní sousedé se skutečně umí zhostit velkýchu dálostí.

Jako každý rok se v koncertní hale Gewandhaus bude konat koncert herní hudby v produkci Pražského FILMharmonického orchestru. Výprava Doupěte nakoupila již s předstihem lístky do předních řad, a tak čtenářům přineseme žhavé dojmy z živých přednesů hudby her typu Starcraft, Turrican 2 nebo Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Kompletní seznam herní hudby

  • StarCraft
  • Final Fantasy XI
  • Stranglehold
  • Metal Gear Solid 3: Snake Eater
  • Secret of Mana
  • The Abbey
  • Maniac Mansion: Day of the Tentacle
  • Turrican 2
  • Ragnarok 2
  • New Super Mario Bros.
  • Commodore 64-Medley
  • Commodore Amiga-Medley
  • Rayman Raving Rabbids

    Bouře hitového podzimu - nadílka nejvlivnějších vydavatelů

    Electronic Arts
    Ačkoliv se proslýchalo, že GC bude rejdištěm především evropských vydavatelů, zaoceánský gigant nesmí chybět na žádné akci. Z obrovského seznamu her vyberme především otevřenou akci Crysis. Připraví si němečtí tvůrci pro domácí publikum nějaká překvapení? Otazníky visí rovněž nad diablovskou RPG Hellgate: London, jež našeho reportéra Honzu Morkese na E3 příliš nepřesvědčila (viz první dojmy) nebo Medal of Honor:Airborne, který naopak vypadá, že by konečně mohl do série přinést čerstvý vzduch. Rovněž se hráči mají šanci dozvědět, zda a kdy již konečně vyjde Half-Life 2: Episode 2 nebo Spore Willa Wrighta.

    Další tituly
    Codename: Panzers - Cold War
    The Sims 2: Bon Voyage
    The Sims 2: Castaway
    EA Playground
    Harry Potter and the Order of the Phoenix
    Mercenaries 2 - World in Flames
    MySims
    Skate
    Smarty Pants
    Sim City: Societies
    Simpsons
    Boogie
    Need for Speed: ProStreet
    FIFA 08
    Football Manager 08
    Madden NFL 08
    Nascar 08
    NBL Live 08
    NHL 08
    Tiger Woods PGA Tour 08

    Ubisoft
    K Assassin’s Creed ani Brothers in Arms: Hell`s Highway není po vyčerpávajících prezentacích na E3 takřka co dodat. Proto se do popředí dostává nově oznámená Far Cry 2 odehrávající se  nově v africké savaně nebo konzolová strategie omílající téma třetí světové války a visačku spisovatele Toma Clancyho End War. Konečně by se také v kontextu s brzkým vydáním mohl představit nový Sam Fisher ve Splinter Cell: Conviction. Nicméně jedno eso si Ubisoft stále schovává v rukávu – dosud neoznámený titul, jehož premiéra by měla proběhnout právě na GC.

    Další tituly
    Settlers VI
    HAZE
    Rayman Raving Rabbids 2

    Sony
    Playstation 3 se bude stále snažit vymanit z krize chudokrevnosti herních titulů. Heavenly Sword udělal konzoli před pár dny čest, nyní je na řadě popcornová tombriderovka Uncharted: Drake’s Fortune a především graficky úchvatně vyhlížející arkáda Ratchet & Clank: Tool of Destruction, kterou bychom si rádi vyzkoušeli na vlastní kůži. Pozornost bude rovněž věnována nové, lehčí verzi PSP včetně řady připravovaných her, mezi nimiž vyčnívá mýtický God of War: Chains of Olympus.

    Další tituly
    Time Crisis 4
    Folklore
    ATV 4
    Buzz! Hollywood/Film-Quiz
    Pursuit Force: Extreme Justice
    Syphon Filter: Logans Shadow
    Little Big Planet
    Lair
    Singstar
    Eye of the Judgement

    2K Games
    Aktuální portfolio 2K Games, vydavatelského brandu Take 2, je sice malé, ale na GC bude prezentovat pecky formátu tou dobou již vydaného hitu Bioshock nebo jedné z nejočekávanějších akcí dneška Grand Theft Auto IV. Podaří se o něm ukořistit dostatek informací? Budeme se snažit! Nicméně Rockstar Games se nechali slyšet, že budou prezentovat především dvě hry - Midnigt Club Los Angeles a Table Tennis ve Wii verzi.

    Activision
    Enemy Territory: Quake Wars
    , Call of Duty 4 nebo Tony Hawk`s Proving Ground – to vše jsou dostatečně známé tituly, aby na ně novináři mohli zvysoka vymršťovat produkty slinných žláz a věnovat se atraktivnějším produktům z produkce Activision. Guitar Hero 3, konzolová akce od Lucas Arts Fracture a humorné Lego Star Wars Komplete Saga, ty jsou v našem hledáčku!

    Atari
    Sběratelská edice polského a neuvěřitelně rozsáhlého Zaklínače byla formou předobědnávek rozprodána během několika hodin od svého uvedené do internetových obchodů. Bude zajímavé sledovat, co pro diváky na GC připraví jeho tvůrci těsně před vydáním. Ostatní tituly totiž nemají zdaleka tak silné jméno.

    Další tituly
    Eternal Sonata
    Ace Combat 6: Fires of Liberation
    Dragon Ball Z : Budokai Tenkaichi 3
    Naruto : Ultimate Ninja 2
    Asterix at the Olympic Games
    Obscure II
    Race 07
    Tamagotchi: Party On

    Anaconda/dtp
    Tato výspa adventur slibuje hodně zejména díky předváděčce Gray Matter z produkce Jane Jensen (Gabriel Knight), českých Reprobates (alias Zatracenců) nebo roztomile kresleného titulu So Blonde s bezradnou plavovláskou v hlavní roli. Rovněž se mají objevit první záběry z dlouho mlčícího, ale graficky velmi působivého RPG Drakensang: The Dark Eye.

    Další tituly
    Overclocked
    Memento Mori
    Undercover: Dual Motives
    Legend: Hand of God
    Mata Hari
    Windchaser

    Eidos
    Eidos vykopal zlatou žílu, když oživil sérii Tomb Raider. Na GC hodlá prezentovat novou verzi dílu Anniversary na Xbox 360 a Wii, kde hra nabídne nové využití pohybového ovládání u premiérových puzzlů. Dočkáme se také konečně MMORPG Age of Conan: Hyborian Adventures nebo akce Kane & Lynch: Dead Men, jež na E3 naprosto zklamala?

    Další tituly
    Escape from Bug Island
    Nervous Brickdown
    Cake Mania
    Prism
    Operation Vietnam
    Fractal Jigsaw
    GEON - Use Your Emotion

    Codemasters
    O Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar i jeho připravovaném přídavku The City of Kings již zasvěcenci vědí vše. Nyní se soustřeďuje pozornost na netradiční akci z alternativní budoucnosti Turning Point: Fall of Liberty, v níž nacisté po druhé světové válce napadli Ameriku a jako první přišel na řadu New York. Máme se rovněž šanci bát u hororu z pera Cliva Barkera Jericho, jehož předváděčka možná konečně odhalí kus vlastní hratelnosti a nejen příslib hororového příběhu vystavěný na slavném jméně jeho autora.

    Další tituly
    Bounty Bay Online
    Rise of the Argonauts
    Overlord
    Colin McRae: Dirt
    Fury

    1C

    Ruský distributor, jenž před nedávnem pronikl i na náš trh, hodlá zaujmout veřejnost především nadějnými tituly King’s Bounty: The Legend, což je novodobý remake nultého dílu série Heroes of Might & Magic, a Cryostasis: Sleep of Reason, jež až nebezpečně připomíná nízkorozpočtovější Bioshock.

    Další tituly
    Death Track: Resurrection
    NecroVision
    XIII Century: Death or Glory


    Konami
    Silent Hill Origins
    Castlevania: The Dracula X Chronicles
    Pro Evolution Soccer 2008
    Metal Gear Solid 4
    Midway
    Stranglehold
    BlackSite: Area 51
    Unreal Tournament 3

    SEGA
    Mario & Sonic at the Olympic Games
    Virtua Fighter 5
    SEGA Rally
    Sonic Rush Adventure Nintendo
    Ghost Squad
    NiGHTS: Journey of Dreams
    Bleach: Shattered Blade
    The Golden Compass
    The Club
    Universe at War: Earth Assault
    Condemned 2

    Vivendi
    Empire Earth 3
    World in Conflict

    Timeshift
    Brutal Legend

    Ascaron
    Sacred 2

    Akella
    PT Boats: Knights of the Sea
    Disciples III: Renaissance
    Jagged Alliance 3
    Heavy Duty
    Empire Above All
    Showdown: Scorpion
    Prisoner of Power
    2025: Battle for Fatherland
    Numen
    A Stroke of Fate
    Dead Mountaineer’s Hotel
    Inhabited Island: Earthling
    The Bad, the Ugly and the Sober

    CDV
    Grand Horse Attraction
    The Chosen
    Blitzkrieg 2
    Quiz Taxi
    Jack Keane

    Deep Silver/Koch
    ANNO 1701 - addon
    Ferrari Challenge
    Final Fantasy Tactics
    Flatout Ultimate Carnage
    Secret Files 2
    Heroes of Mana
    Perry Rhodan
    Valkyrie Profile 2 - Silmeria
    Nová RPG od Piranha Bytes (autoři série Gothic)

    Buka Entertainment
    Collapse
    Dusk-12
    The Hunt
    The Swarm
    Sledgehammer

    D3
    Dark Sector
    Ben 10: Protector of Earth
    Ed, Edd and Eddy: Scam of the Century
    Dragon Blade: Wrath of Fire
     
    Disney Interactive
    Turok 3
    Pirates of the Caribbean

    Frogster
    Speedball 2
    The Chronicles of Spellborn
    Bounty Bay Online
    Escape from Paradise City

    JoWood
    Sam & Max: Season One
    Painkiller: Overdose
    Agatha Christie: Evil Under The Sun
    Söldner 2: Mercenary Wars
    Lifesigns – Hospital Affairs

    Paradox Interactive
    Hearts of Iron Anthology
    Europa Universalis III: Napoleon`s Ambition
    Crusader Kings: Deus Vult
    Tarr Chronicles
    Galactic Assault: Prisoner of Power
     

  • Diskuze (3) Další článek: 2K Games bude distribuovat Borderlands

    Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,