GamesCom 2018: jaké hry nás čekají na největší evropské výstavě?

Jedna velká výstava proběhla teprve nedávno a už se na nás chystá další. Jako každý rok se bude v německém Kolíně konat Gamescom, kde se podle všeho letos předvede opravdu hodně nadějných kousků. Pojďme se podívat na ty, které byste rozhodně neměli minout.

Microsoft 

Forza Horizon 4 

Největším lákadlem z dílen Microsoftu bude na Gamescomu bezesporu čtvrtý díl arkádového závodění Forza Horizon. Kvůli únikům před E3 jeho oznámení sice nebylo takové překvapení, ale i tak se přeci jen našlo pár drobností, které se nestihly vyzradit.  

fh2.pngfh4.pngfh3.pngfh.png

Těšit se tedy můžete na krajiny Anglie, po kterých se budete moci prohánět v několika stovkách různých vozů. Jejich kompletní seznam už se také dostal ven. Tentokrát za to mohl sám Microsoft. Těsně po tom, co si hráči mohli hru předobjednat, se některým z nich rovnou stáhla. Microsoft se to co nejrychleji snažil zatrhnout, ale šťouralům se přeci jen podařilo najít celou dostupnou soupisku.  

Jako jednu z největších novinek vývojáři propírají střídání všech čtyř ročních období. Forza Horizon 4 bude stále silná arkáda, ale roční období a počasí přeci jen bude mít nějaký dopad na jízdní model. Na sněhu vám to zkrátka občas podklouzne, zatímco v létě se vám budou žhavit gumy.  

Hráči, kteří už si mohli hru vyzkoušet, nejsou nadšení tolik, jako z předchozích dílů. Podle všeho totiž tamní krajina dostatečně nevystihuje krásy Anglie. Pro někoho to může znít jako banalita, ale předchozí díly se vyznačovaly mimo jiné tím, že měly opravdu skvěle zpracované prostředí. Byla by škoda, kdyby se to zrovna v těchto krajinách mělo změnit. 

Crackdown 3 

Hra s nevalnou pověstí by po několikátém posunu data vydání snad už měla konečně na začátku příštího roku vyjít. Nepředpokládáme, že by o něj byl na výstavě velký zájem. Microsoft kolem vývoje stále mlží a jednu dobu to dokonce vypadalo, že se celý projekt zruší. Vypadá to, že to nakonec opravdu vyjde, ale v jiné formě, než nám na začátku slibovali.  

cr.pngcr4.pngcr3.pngcr2.png

Zprvu se Microsoft dušoval, že Crackdown bude využívat novou cloudovou technologii, která hráčům umožní srovnat se zemí kompletně celé město. Už několikrát jsme ale slyšeli, že to tak vlastně nebude, pak zase že ano a poslední zprávy mluví o tom, že skutečně cloud využitý nebude.  

Co tedy Crackdown 3 nabídne navíc oproti konkurenci? No, moc toho ve výsledku není a nový Crackdown tak vypadá spíš jako tuctová městská akce, která po vydání zapadne mezi průměr. Sice se snaží sázet na šílenou akci, ale v tomhle ohledu nám stále přijde lákavější série Saints Row.  

Diskuze (2) Další článek: Zemřel dabér profesora Oaka a bijce Heihachiho Mishimy z Tekkenu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,