Gamestar 74 - není tuning jako tuzing

Už z obálky Gamestaru 74 je vidět, že je zaměřen hlavně na muže. Na jedné straně fešná slečna, proti ní decentně upravené BMW M5, tímto asi dámy nenaláká. Zase ale pánové uvnitř najdou dostatek čtiva o jejich oblíbených počítačových hrách. Jen se pojďte podívat za obálku.
Kapitoly článku

E3. To je krátká charakteristika uplynulého měsíce ve světě her. A to se nemohlo vyhnout ani Gamestaru, takže v úvodníku nahlédnete do zákulisí výběru těch správných zástupců na této výstavě. Pak už na nás ale útočí první hostesky a vrháme se do víru výstavy samé.

Třicet stránek plných informací o hrách, které se prezentovaly na E3. Začneme u giganta EA, pod jehož křídly roste nový Kmotr, stejně jako druhý díl střílečky Battlefield a další pokračování série Need for Speed s podtitulem Most Wanted. Nejoriginálnější je však simulátor života od Willa Wrighta. Tentokrát nejde jen o život lidským jako v The Sims, ale vývoj života na Zemi v nové hře Spore.

Zato Ubisoft sází na jistou, pokračuje v sériích Prince of Persia, přidává další Brothers in Arms, pátého dílu se dočkají jak Heroes of Might and Magic, tak i Myst a trojku si zase připíše Ghost Recon. Lucas Arts se zase nehodlají vzdát světa Hvězdných válek a tak se dočkáme Battlefrontu 2 a Empire at War.A nebo je libo strategie od CDV, jako třeba War Front a War Leaders? Přidáme k tomu ještě Codename Panzers: Phase two.

Našince zaujme u 2k Games hlavně Vietcong 2, stejnou číslovku si však vyslouží i Serious Sam. Přidejme k tomu Civilisation 4 a máme lákavou nabídku. Překoná to Eidos s agentem 47 v Hitman: Blood Money, nebo Larou Croft v legendě? Pořádně nabroušeno má ale Cenega, která chystá El Matador, UFO: Aftreshock a Roots, dvojici českých a polský titul. Ze západu zase přichází JoWood s pokračováním skvělého RPG Gothic a strategie Spellforce, tentokráte v druhém díle.

Nejzajímavější věci se ale neschovávají pod křídly velkých společností. No posuďte sami, je copak Alan Wake, nebo Quake 4 nějaká maličkost? A co takové Dogtag? Ani Enemy Territory: Quake Wars nepatří mezi tituly bez velkých ambicí. A už podle jména poznáte Matrix: Path of Neo, stejně jako Rise of Nations: Rise of Legends.

Nefláká se však ani Activision, kde si jistě své hráče najde Call of Duty 2. A když už jsme u stříleček, bylo by hříchem zapomenout na Unreal Tournament 2007. Pokud přidáte nějaké ty RPG prvky, dostanete se až do Londýna, teda spíš do Hellgate: London. Snad to všechno nesmetou konzole další generace, Hlavně tedy PS3 a Xbox 360, protože na Revolution si budeme muset ještě počkat.

Náš tip: Ať řeknu cokoliv, budu vždy kamenovat. Stejně ale ve skrytu duše doufám, že se povede Spore a veřejnost jej přijme lépe, než u podobně volného projektu Black and White.

Konečně se vracíme do současnosti, teda začneme rovnou přesunem přehnaným do minulosti v Imperial Glory. Pokud jsou časy Napoleona pro vás moc skok, připravte se zase na přesun do budoucnosti v střílečce Pariah. A kam teď? Zase vezmeme minulost, tentokrát důkladně, Stronghold 2 střídají Cossacks 2: Napoleonic Wars. A pokud si říkáte, že si užijete aspoň trochu reality v Juiced, tak to si můžete rovnou myslet to samé o Trackmania: Sunrise.

Už vám to leze na mozek? Tak snad jen zkusit Psychonauts, ti se v mozcích vyznají. A nebo si zavolejte jednotky Close Combat, jako první vám velmi rychle ukáží váš mozek na dlani. To už raději rovnou Delta Force, když extrém, tak Extreme. No tak jsme to zase nemyslel, Sudeki je přeci jenom spíše konzolová hra, zavolejte raději někdo pohotovost, jako v Emergency 3.

Náš tip: Chcete si opravdu vyčistit hlavu důkladně? Zkuste Psychonauts, to vás mentálně protáhne.

Že vám chybí možnost online hraní? A co takhle první dojmy z Guild Wars, MMORPG bez měsíčních poplatků. A nebo takové MMORPG zdarma, to je aspoň nářez. Ještě že mám slovníček nejčastěji používaných termínů v multiplayeru. OMG, LoL. WTH? To je snad Splinter Cell: Chaos Theory. A v multiplayeru. Tak to píše. Sám nechce být snad nikdo.

Dokonce ani jádra procesorů a tak AMD i Intel začali dělat procesory s více jádry. Prý jim družnost prospívá. Pokud ale nemáte na takovéto řešení, nemusíte zoufat, protože jen o pár stránek dále narazíte na test levnějších procesorů. Pro náročné se přidává disk s kapacitou 400 GB a devatenáctipalcový LCD monitor. Milovníci hudby spíše ocení pětigigový iRiver, nebo vypalovačku Benq. Stejně ale každý potřebuje nějakou tu základní desku, takže u ní se všichni sejdeme.

V následující kapitole naleznete obsah Gamestaru 74 včetně CD i DVD příloh

Témata článku: , , , , , , , , , ,