Gamestar 78 - kráska a zvíře

O čem to tady zase melu? Vždyť na obálce není klasická pohádka, ale nějaký opičák zvaný King Kong. Kdo však děj filmu zná, tuší, čím byl inspirován. A bude tomu tak i ve hře? A co obsah Gamestaru, skončí jako kráska, nebo v roli zvířete? Čtěte a sami uvidíte.
Kapitoly článku

Již lehké nahlédnutí do obsahu dává tušit, že bude pěkně nabito. Po přínosu obvyklých zpráv z redakce si může čtenář povšimnout úvodníku lákajícího jak na web časopisu, tak i na show na Invexu. Nechybí ani informace o zařazení CD do starého železa a úplný přechod na přílohu ve formě DVD. Pokrok hold člověk nezastaví.

Vrhněme se ale již k hraní, teda alespoň k zábavě na nás chystané. Milovníci série Heroes of Might and Magic stále očekávají díl, který by se jim líbil všem. Uvidíme, zda jím bude právě titul pátý, plně ve 3D a z nových dílen.

Ale ani příznivci deskových strategií nemusejí smutnit, na počítače pro ně bude předělán fantasy Warhammer s přídomkem Mark of Chaos. Dozvíme se ještě něco o čtvrtém díle Civilizace a Caesara, takže strategické srdéčko šťastně puká. To vše nás však teprve čeká, stejně jako akční nával ve formě datadisku ke SWAT 4 a pokračování konzolové akce Onimusha.

Konečně se v rámci akcí dostáváme i k našemu opičákovi, jehož osedláme ve Peter Jackson`s King Kong. Kdo však má raději hromadu planých zbraní nějaké to vozidlo navrch, nepohrdne ani Unreal Tournament 2007. A tím se pomalu dostáváme ke střílečkám pro více hráčů, kterým v poslední době kraluje Battlefield 2. Nezmiňuji se o něm jen tak, ale proto, že se k němu chystá datadisk Special Forces. Nakonec ještě zbývá rozsáhlá tématický článek o mimozemšťanech v sérii UFO.

Náš tip: Protože již v mládí jsme měl rád hry firmy Altar (v té době spíše stolní), nezbývá, než čekat na UFO.

Smršť her, které dostaly ocenění Gamestar skoro nahání strach. Teda spíš S.T.R.A.CH. První v pořadí je totiž F.E.A.R., střílečka s prvky hororu, která vás přesvědčí, že lidské smysly jsou omylné. Z českých luhů a hájů pak pochází plíživka Cold War, těsně následována adventurou Fahrenheit opět z ciziny. Příval hvězdných her však končí až s recenzí na Age of Empires 3.

Bohužel, ale ve výsledku zaslouženě, se herní hvězda nedostala na Vietcong 2. První díl byl přeci jen poutavější, než slabší pokračování. Přichází tak řada na strategie, aby držely české državy vzhůru. Dokáže se ale UFO: Aftershock postavit datadisku Barbarian Invasion k Rome: Total War, nebo Dragonshardu? To už budete muset posoudit sami.

Nastavovanou kaší zavání i Brothers in Arms: Earned in Blood, ale stále to není tak očividné, jako u sportovních sérií Electronic Arts.  Aha, hnedle tu jednu máme, šup pod obroučky v NBA Live 06. A nebo máte raději sporty rychlejší, jaké ukazuje třeba Moto GP 3?

Filmy podle comicsů, hry podle filmů, filmy podle her, to vše vám asi proletí hlavou při pohledu na X-men Legends 2, ale stále můžete být rádi, že neproletěly Wolverinovy břity. To bych pak na vás nevsadil ani pěťák. To už raději vsadím na vojáka v Bet on Soldier. A nebo si půjdu poklidně hrát s vláčky do Trainz Railroad Simulator 2006.

Náš tip: Alma vás vidí! Máte strach? Velký S.T.R.A.CH.? Zkuste F.E.A.R.

A co přináší svět multiplayeru? Day of Defeat: Source se střídá s novinkami ze světa MMORPG, ale na své si přijdou i milovníci sportů při hraní FIFA 06 ve více hráčích. Pokud jim to tedy počítač utáhne, což je možno poměrně přesně zjistit v sekci Hardware. Tentokrát se zaměřením na karty ATi Radeon a testy základních desek. A to je vše, vážení.

V další kapitole najdete obsah včetně příloh.

Témata článku: , , , , , , , , ,