Garriott se soudí s firmou NCsoft

Podivín Richard Garriott znovu zvládl dokonale překvapit své okolí. Tentokrát však neletí do vesmíru, přičichnout si k zadkům přátelských emzáků, nově se totiž rozhodl okusit něco mnohem 'pozemštějšího', a tak zažaloval bývalého zaměstnavatele NCsoft o 24 milionů dolarů. Údajně za podvod, jehož se měla společnost ve vztahu ke Garriottovi dopustit.

Jakkoliv dobrovolně to mohlo vypadat, herní guru byl prý odejit, přičemž sdělení o tom, že už není ve firmě vítán mu bylo předáno v říjnu minulého roku. Tedy v období, kdy se nacházel v karanténě před odletem do vesmíru. O měsíc později pak byl jeho odchod veřejnosti oznámen jako Garriottova rezignace, přičemž on sám hráčům potvrdil, že se rozhodl pro změnu prostředí sám.

Pokud byste náhodou zapomněli, zde je jeho dřívější vyjádření: "Mnoho z vás nejspíš marně přemýšlí nad tím jaké jsou mé plány do budoucna teď, když jsem si konečně splnil svůj dlouholetý sen [let do vesmíru]," uvedl Garriott v dopisu fanouškům na oficiálních stránkách Tabula Rasa. "Inu, získané zkušenosti a zážitky mi pomohli uvědomit si, že bych rád věnoval svůj čas jistým novým věcem. NCsoft tedy opuštím právě proto, abych se do nich mohl pustit."

Jak to dopadne zatím skutečně nevím, ale jestli vás zajímá, proč se Richard rozhodl vymáhat právě 24 milionů dolarů, vězte, že je to z důvodu nuceného prodeje jeho akcií společnosti NCsoft. Kdyby je totiž mohl podržet až do roku 2011, věří (dost možná oprávněně), že by za ně dostal o nějaký ten peníz navíc.

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: Activision chystá trio hudebních her

Témata článku: ,