GC: EA se vrací ke kořenům

Co za novinky se chystá ve stáji Electronic Arts? Jaké změny dojdou každoroční série? Byli jsme na tiskové konferenci a vše vám neseme pěkně na podnose.
Kapitoly článku

Command and Conquer: Red Alert 3

O vlastní hře už je známo nemálo, ale i tak se tvůrci vytáhli s pár zajímavými informacemi. Jedna z nich je i nová možnost společného hraní kampaně ve více hráčích na jedné straně. Spolu můžete zkusit rozlousknout mise, které jsou pro jednoho hráče výzvou, jednodušeji a efektivněji. A nebo také ne, když se rozhodnete svému spoluhráči postup trochu zkomplikovat.

  

Série Command and Conquer je proslulá svými filmečky před, po a uprostřed misí. Ani v Red Alert 3 tomu nebude jinak, Electronic Arts ale představili dvacítku holywoodských herců, kteří se ve hře ukáží. Mimo jiné se objeví J.K. Simons v roli amerického prezidenta, Tim Curry jako prezident Sovětského svazu a Georgie Takei zahraje japonského císaře. K tomu patří i slušná sbírka děvčat, kterou nedávno rozšířila i Jenny McCarthy v roli americké elitní bojovnice Tanji, která jako bývalá Playmate dodá prý postavě sexy rozměr.

Warhammer Online

Datum vydání se neúprosně blíží, protože už osmnáctého září bude možno navštívit Starý svět a Ulthuan a Nagaroth. K tomu se samozřejmě váže i nový trailer, který byl na tiskové konferenci představen, ale jinak byli tvůrci skoupí na slovo. Tak málo času a tolik práce, ani se jim nedivím.

  

Rage

Konečně jsme viděli na vlastní oči záběry přímo z nové hry od slavných id Software. Sami tvůrci přitom potvrdili, že se bude jednat o post-apokalyptický svět, kde je jedna z cest k bohatství i vítězství v závodě bugin. Jediný problém je, že vozítka připomínají nejvíce závodní prostředky ze Šíleného Maxe, jen lehce ozdobené akčnějšími zbraněmi. Nejen závoděním je ale živ člověk, takže zhruba dvě třetiny hry bude tvořit klasická akce.

rage2008_shot1_logo.jpgrage2008_shot2_logo.jpg

Navíc ke všemu tvůrci hodlají přidat ještě uvěřitelné prostředí, jak jen to jde v rámci post-apokalyptického světa, plné postav s vlastními osobnostmi. Hráčova rozhodnutí prý dokáží ovlivnit akce ostatních a často mu pomoci, nebo naopak zkomplikovat, postup hrou. Vývojáři se drží svého slibu, že i když se vývoj pro PC podstatě nevyplatí, tak hru přinesou i an tuto platformu, spolu s obvyklou kombinací pro id Software – X360, PS3 a Mac.

Dragon Age: Origins

O Dragon Age jsme psali poměrně nedávno, nově ukázané záběry ze hry jen potvrzují, že tvůrci opravdu chtějí přivést zpět na scénu hru podobnou sérii Baldurs Gate. Souboje v partě vypadají sice podobně, ale jsou o generaci dál, kouzla se ovlivňují navzájem (klasická ukázka je se sádlem na zpomalení protivníků, které pak zapálíte pomocí fireballu), ale je možno využít i jiné pohledy na celou akci. Boje bude možno klasicky zastavovat, aby hráč rozdal rozkazy svým postavám a mohl tak ovlivnit vývoj celé bitvy.

dragon_age_origins_03.jpgdragon_age_origins_04.jpg

Need for Speed: Undercover

Poslední prezentovaná hra byla jedna z čerstvě oficiálně ohlášených, i když neoficiální zvěsti už nějakou dobu kolovaly. NFS: Undercover se představilo prostřednictvím jednoho již známého traileru, k němuž přibyl i druhý, akčnější. Ostatně, bližší informace jsme vám přinesli už včera, dále můžete očekávat naše dojmy z hraní.

145.jpg147.jpg

A to je všechno?

Zdaleka není všem novinkám od EA konec. Protože máme za sebou více než tucet prezentací za zavřenými dveřmi, můžete jen co to půjde očekávat spoustu článků s dalšími informacemi. A že se je na co těšit, chystáme třeba bližší pohled na Mirror’s Edge, Godfather 2 a spoustu dalších her.

Témata článku: , , , , , , , , , , ,