GC: Ratchet je ke stažení

Společnost Insomniac Games oznámila na Games Convention v Lipsku vydání svojí hry Ratchet and Clank: Quest for Booty. Hra je k dispozici ke stažení prostřednictvím sítě Playstation Network od dnešního dne.

Plošinovka Ratchet and Clank má spoustu příznivců pro svoji pestrost a chytlavou zábavnost. Snad neprozradím příliš, když odhalím, že v čerstvě vydaném díle Quest for Booty se Ratchet vydává hledat Clanka, který se mu ztratil na konci Tools of Destruction. Čeká vás tak přibližně čtyřhodinové dobrodružství, v rámci něhož se vydáte na pirátský ostrov, kde se prý ukrývá legendární pirát Darkwater. Ten by měl vědět něco bližšího o vašem mechanickém příteli. Jednou z mnoha překážek, kterou budete muset překonat, je však ztráta veškerých zbraní, které si Ratchet postupně získal.

ratchet_01.jpgratchet_02.jpg

Na druhou stranu však má i nové schopnosti, pomocí nichž si poradí s nejednou komplikací na cestě. Jednou z hlavních novinek je možnost použít jeho mechanického klíče i na dálku, kdy tak můžete třeba přitáhnout most, nebo manipulovat s jinými objekty. Časem si samozřejmě získáte zpátky i vaši výbavu a dočkáte se klasických bojových scén. Hlavně začátek se však objevuje ve světle rychlých úniků, využití místních obyvatel k obraně před nepřáteli, a naučení se ovládání všech nových pohybů, co Ratchet dostal do vínku.

ratchet_03.jpgratchet_04.jpg

Quest for Booty je od dnešního dne celosvětově k dispozici prostřednictvím sítě PSN, ale v nejbližší době vyjde i Blu-Ray verze hry. Pokud tedy nechcete stahovat přes 3 GB, máte ještě možnost získat klasickou krabici se hrou. Protože se jedná o stand-alone epizodu, nebudete k hraní potřebovat žádný předchozí díl. Na PSN naleznete hru s cenovkou kolem desíti euro (přibližně dvě a půl stovky), za něž se vám dostane dostatečně barevná podívaná, vylepšená o hru světel a stínů. A kdyby vám název hry nic neříkal, tak vězte, že se jedná o evropský titul pro Ratchet and Clank Future.

Zdroj: Vlastní
Dostupné pro: PS3
Žánr: Adventury | akční adventura
Výrobce: Insomniac Games
Začátek prodeje: 21. srpna 2008
Váš názor Další článek: Galerie: Diablo 3

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,