GC18: Devil May Cry 5 má datum vydání, podívejte se na první záběry

Jaro 2019? Nene, už žádná neurčitá data. Osmého března se vrátí slavní bijci démonů a bude to pořádná jízda.

Fanoušci Devil May Cry se konečně dočkali. Slavní lovci démonů Dante a Nero se vracejí a ke svému návratu nám nadělili rovnou dvě videa. Vypadá to, že se můžeme těšit na mix toho nejlepšího z obou náhledů na slavnou sérii, ale převažovat bude jednoznačně japonský styl.

První hráči dostávají do rukou novou práci týmu Hideaki Itsuna a zdá se, že otec série to opět dokázal. Devil May Cry 5 by mělo podle jeho slov být nejlepším dílem série a jeho slova se zdají být o něco méně namyšlená už po prvních záběrech ze hry. Ve čtvrt hodině můžeme vidět krásy soubojů s démony, stylové hlášky a pozornému oku také neunikne několik novinek, které v původní sérii budou poprvé.

Sbohem, fixovaná kamero! V novém DMC se hráčům dostane dnes už zcela klasického náhledu na herní prostředí. S kamerou budete manipulovat dle libosti, což až na DmC od Ninja Theory v sérii ještě nemá obdoby. Jeden z velmi pozitivních kroků, protože asi každý z nás si vybaví nějaký moment, kdy napevno zasazené kameře spílal. 

Návrat starých známých? Ano! Spousta nepřátel sice prošla redesignem, ale nikomu, kdo má za sebou předchozí díly asi neunikne, že typově půjde o velmi podobné démony, jako jste kosili například ve třetím a čtvrtém dílu. Rozhodně se to ale nedá říct o všech vyslancích pekel. Trošku překvapením pro všechny bude "všudypřítomnost" technických vymožeností, ale také mechanických nepřátel. Snesou je fanoušci původní série?

Devil May Cry zatím vypadá fantasticky, a to jak po grafické, tak po soubojové stránce. Přinese i několik nových mechanik, jako je "zničitelnost" vaší mechanické ruky.  Pořád také nevíme, kdo bude mimo Nera a Danteho třetí hratelnou postavou. Zaznamená série opravdové vzkříšení a návrat na výsluní? DMC 5 vychází 8. března na PS4, PC a Xbox One. 

Diskuze (1) Další článek: GC18: Spider-Man v novém traileru předvádí různorodé obleky a schopnosti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,