Gears 5 je vizuálním nářezem ve 4K, který ukazuje sérii nový směr

Oblíbená sci-fi soap opera se vrací a pořádně nahlas o sobě dává vědět.

Chvíli to trvalo, ale sci-fi série Gears of War je opět na koni v té nejlepší formě. Po ukončení původní trilogie se objevilo několik přírůstků a především novodobý reboot, který sice potěšil zběsilou akcí, ale rozhodně nešlo o něco extra. Právě Gears 5 nyní přichází s celou řadou novinek, které překvapivě fungují i mimo původní jádro série. 

Hra se především mnohem více otevřela, tvůrci si vzali inspiraci ze semi-otevřeného světa God of War a hra tedy klade mnohem větší důraz na průzkum prostředí a pohyb v něm. Také se vrací oblíbené postavy a jejich příběhy jsou vymakané do posledního slova v dialozích. Především ústřední tým je plný charismatických buranů i samotná Kait je výbornou ženskou hrdinkou s komplikovanou minulostí.

Korunku všem nasazuje grafický kabátek podpořený Unreal enginem. Po spuštění hry ve 4K na plné pecky vám nejednou vytečou oči z ďůlků, grafické kvality jsou totiž na té nejvyšší úrovni a potěší i malé detaily jako precizní lip-syncing či plynulý přechod z filmečků přímo do hry. Už žádné předrenderované cut-scény!

Než se tak za pár dní pustíte do naší recenze, pokochejte se parádní 4K galerií, která dokáže navnadit jako nic jiného.

Diskuze (3) Další článek: Akční rubačka Devil's Hunt se předvádí ve startovním traileru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,