Gem Master – další zdařilý klon Tetrisu

Dalšího remaku se dočkala jedna z nejlepších logických her – Tetris. Překvapí vás hezká grafika, docela příjemné zvuky a naprosto skvělá hratelnost. Tato hra vás jistě zabaví na dlouhou dobu a propadnete jejímu kouzlu, které vás k ní připoutá a nebudete se od ní moci odtrhnout.
Dalšího remaku se dočkala jedna z nejlepších logických her – Tetris. Ač to sice nevypadá, dnešní plná hra s ním toho má nebývale mnoho společného. Překvapí vás hezká grafika, docela příjemné zvuky a naprosto skvělá hratelnost. Tato hra vás jistě zabaví na dlouhou dobu a propadnete jejímu kouzlu, které vás k ní připoutá a nebudete se od ní moci odtrhnout.

Klonů hry Tetris bylo již mnoho, proč si tedy nepředstavit jeden z nich, který se od těch ostatních snaží odlišovat? Ten dnešní má název Gem Master a bude se vás snažit zaujmout hlavně svou skvělou hratelností a bezva grafikou. Již teď na začátek tohoto článku vám prozradím, že se mu to s největší pravděpodobností povede, tedy alespoň u mě to bylo tak.

GemmasterGemmaster

Vezmeme to pěkně zkrátka a začneme samotným popisem hry. Ta ke svému chodu vyžaduje internetový prohlížeč. Nejlépe Internet Explorer nebo Netscape Navigator oba verze 4 a vyšší. Princip hry je jednoduchý a pochopí jej všichni, co u hry stráví čas alespoň 10 minut – z horní části obrazovky vám po třech hexagony různých barev a vaším úkolem je je uspořádávat ve spodní části obrazovky tak, abyste dosáhli jedné z těchto možností: tři a více hexagonů stejné barvy vedle sebe nebo tři a více hexagonů stejné barvy seřazených úhlopříčně. Jakmile toto učiníte, hexagony zmizí a vy tento celý proces opakujete a opakujete. Jako u Tetrisu, však vy víte :o). Postupem času se začne zvětšovat obtížnost, rychlost padajících hexagonů se zvýší, času na dlouhé přemýšlení ubude. Hra končí v okamžiku, kdy není už žádné místo, kam hexagony skládat.

GemmasterGemmaster

Celá hra má jakýsi antický nádech, což můžete vidět na obrázcích okolo, čehož je dosaženo tím, že hrací plocha je vyobrazena mezi dva antické sloupy. Také postranní nápisy, kterými lze nastavit i to, že hexagony budou vyobrazeny ve třech rozměrech nebo zapnutí/vypnutí zvuků, jsou provedeny v tomto duchu – obsahují na sobě jakési ornamenty.

Gem Master je hra kvalitní a rozhodně byste si ji neměli nechat ujít. Skvělé zpracování, skvělá hratelnost = skvělá zábava!

Download (760 kB) zde; VypalCD zde.

Váš názor Další článek: HW novinky: DDR SDRAM s taktem 533 MHz

Témata článku: , , , , ,