Ghost Recon Breakpoint odhalen: kombinuje to nejlepší z celé série

Další díl populární taktické série Toma Clancyho odhalen.

Půl devátá odbyla a přesně podle slibů nám Ubisoft představil další díl populární vojenské série Tom Clancy's Ghost Recon, který bude mít podtitul Breakpoint a dorazí 4. října letošního roku na PC, PS4 a Xbox One. 

Tentokrát ale půjde o trochu jiného nástupce, než jsme zvyklí. Po mnoholetém vývoji historie značky se Ubisoft rozhodl zakomponovat to nejlepší z jednotlivých dílů a sestavit tak působivou mozaiku různorodých herních mechanismů a prvků, které fanoušci měli a mají rádi napříč celou sérií i celým žánrem. Jako základ slouží obrovský otevřený svět (Wildlands), do které však přichází i dostatečně realistický prvek přežití a hlídání si zranění (Snake Eater), nechybí tu kooperace až v čtyřčlenném týmu a přestřelky jsou v tom pravém akčním stylu filmového Johna Wicka. A pokud je vám to málo, stát budete proti celé armádě automatizovaných dronů a ústřednímu záporákovi jménem Cole Walker, kterého nehraje nikdo jiný než Jon Bernthal, jehož můžete znát ze seriálů The Walking Dead či čerstvě The Punisher. 

Příběh se točí kolem ostrova Auroa, který je domovem výrobce dronů a technologického giganta Skell Technology. Auroa totiž padla do špatných rukou a byl s ní ztracen veškerý kontakt. Vlci, bývalá Americká vojenská jednotka Duchů zradila a převzala vládu and ostrovem. Pod vedením bývalého bratra ve zbrani Plukovníka Cole D. Walkera, ztvárněného Jonem Bernthalem, přeprogramovali drony společnosti Skell na zabijácké stroje a nebojí se je použít bez ohledu na počet mrtvých. Nomad a Duchové jsou vysláni na průzkumnou misi, ale jejich helikoptéry jsou sestřeleny. Zraněni, bez podpory a jako lovná zvěř se hráči ponoří do intenzivních vojenských zážitků během bojů o přežití, likvidace jednotky Vlků a získání vlády nad ostrovem Auroa.

Strmé svahy, přibývající zranění, a vyčerpání jsou novými výzvami pro hráče, jejichž schopnosti přežít projdou tvrdou zkouškou členitého terénu ostrova Auroa. Pro vyrovnání se s nepřízní osudu tu hráči dostanou úplnou svobodu pro plnění misí a budou mít k dispozici velké množství taktických možností a nástrojů, včetně sady nových vojenských vychytávek. Budou moct přenášet těla nepřátel i spojenců, splynout s prostředím díky kamufláži nebo rozbít tábor, kde lze spravovat vybavení, změnit třídu a pilovat strategii.

ghost_recon_breakpoint.jpg

Nebude chybět ani možnost zvolit si z tisíců různých možností přizpůsobení pro vytvoření vlastního perfektního Ducha a přenášet si svoji postavu a postup mezi hlavní kampaní a PvP, které bude dostupné již při vydání hry.

 

Nebude chybět ani možnost zvolit si z tisíců různých možností přizpůsobení pro vytvoření vlastního perfektního Ducha

 

Ubisoft mimo jiné slibuje bohatou podporu hry po vydání rozličnými příběhovými kapitolami a dalšími dodatky. Těšit se můžete i na Gold edici a sběratelskou kolekci, ke kterým dostanete obligátní Year 1 Pass s přístupem k veškerému dodatečnému obsahu. 

Trailer k odhalení

Oficiální oznamovací trailer

Zdroj: TZ, Ubisoft

Diskuze (1) Další článek: Sledujte přímý přenos z odhalení nového Ghost Reconu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,