Ghost Recon Wildlands: vítejte v Bolívii

Někteří novináři měli možnost vyzkoušet si v předstihu další díl již zajeté značky Ghost Recon. Pojďme se podívat, jaké novinky vyšly na světlo světa.

Velmi často je Ghost Recon Wildlands srovnávaný s loňským ubisoftím kouskem The Division. Hráči se právem obávají, aby tyto hry nedopadly stejně. Pokud si nevzpomínáte, tak The Division v dobách vydání sklízelo dost ostrou kritiku za horší grafické zpracování, než jaké bylo předváděno na prezentacích. Je sice hezké, že o rok později je to v podstatě jiná hra, ale to už hodnocení recenzentů nijak neovlivní. Hráči zkrátka chtějí plnohodnotný zážitek hned na první dobrou a nechtějí na něj čekat několik měsíců.

2.jpgMapa bude přístupná už od začátku hry

Wildlands jsou ale hodně odlišné od Division. Tady totiž máte kooperativní kampaň pro 4 hráče v otevřeném světě a nic se nedělí na instance, jako tomu je právě v Division. Ubisoft tak odpustil od experimentování s MMORPG žánrem, které v loňském roce nedopadlo tak úspěšně.

Dalším neméně podstatným bodem je fakt, že bude záležet na tom, jak k dané misi budete přistupovat, takže nebudete moci jen tak bezmyšlenkovitě střílet. I když asi všichni známe ty situace, kdy se něco pokazí a nic jiného už nezbývá.

Musíte si tak dobře promyslet, s jakou strategií půjdete do téhle mise, jestli si počkáte, až se setmí, nebo tam nakráčíte ještě za světla. Série Ghost Recon byla vždycky o tichém postupu a i když to v tomto díle vypadá, že se od těchto myšlenek vývojáři odklonili, alespoň trochu by měl být na stealth kladen důraz.

Budou zde ale i mise, kde je tichý postup vyžadován. V jedné z misí se totiž budete muset dostat k jednomu z vašich lidí uvnitř kartelu. Bohužel byl odhalen, a tak ho se svým týmem musíte dostat ze šlamastiky. Je ale přísně střežen po zuby ozbrojenou jednotkou. V případě, že odhalí váš pokus o osvobození, neváhají vězně popravit. Proto se k němu musíte dostat nepozorovaně a pokud možno stejným způsobem i ven.

Po úspěšném osvobození vám Emilio – ten, kterého jste osvobodili – dá informace o vašem dalším cíli. V tomto ohledu už se vám žádné meze nekladou, a tak můžete všechny pustit ze řetězu. I tak se ale stále budete muset držet u sebe, protože hratelné postavy toho moc nevydrží, a tak je vždycky dobré mít po boku někoho, kdo vám může vyléčit zranění.

3.jpg4.jpg5.jpg
Jedním z lákadel hry je Bolívie samotná

Důležitým aspektem hry jsou dopravní prostředky. Budou k dispozici vrtulníky, auta všeho druhu, motorky a nějaká loď se v Bolívii taky určitě najde. Musíte volit rozumně, s čím vyjedete na výpravu. Když totiž přijedete s obrněným vozidlem před brány komplexu, lidem z drogového kartelu se to bude líbit určitě méně, než kdybyste dojeli v klasickém civilním vozidlu.

Jako v každém dílu ze série i tady budete mít k dispozici řadu serepetiček, které vám pomohou ke zdárnému dokončení mise. Hodně propracovaná také bude modifikovatelnost zbraní, jak můžete vidět v jednom z videí. Všechny možnosti ale nebudete mít k dispozici od začátku, získáváte je za zkušenosti, které logicky dostáváte za mise.

6.jpg
Vozidla budou důležitým aspektem hratelnosti

Velmi příjemnou novinkou je to, že nebudete muset lézt na žádné věže nebo dělat podobné nesmyslnosti, aby se vám odhalila mapa. Kompletně celá oblast bude odhalena už od začátku. Krom jiného jsme se také nedávno dozvěděli, že někdy po vydání bude do hry přidán i PVP mód, ale o tom zatím Ubisoft nepodal žádné přesnější informace.

Zní to sice všechno moc pěkně, ale stále se obávám jedné dost podstatné věci. Aby Wildlands neskončilo podobně jako zmiňované Division nebo Destiny, které vyšlo už před 2 roky. Nemyslím to nijak z hlediska snížené kvality grafiky, ale obě tyto hry postihl nedostatek obsahu v době vydání. 

Sice vycházely a stále vycházejí nové přídavky, ale to nezmění nic na tom, že kdyby měly tyto hry stejný obsah v době vydání, jako mají dnes, mohlo je stále hrát daleko větší množství hráčů, což platí hlavně pro Division. Po měsíci od vydání čísla klesala neuvěřitelným tempem. Na chvíli se povedlo přivést nějaké hráče zpět díky novému Survival módu, ale stále to nic nemění na tom, že 30 000 aktivních hráčů napříč platformami je pro hru tohoto typu opravdu mrzuté.

3111082-grw_screen_3_gc_160817_920am_1471356921.png
Zbraně lze modifikovat do aleluja

Přestaňme ale s těmi spekulacemi a konečně si řekneme, kdy se i nám, prostým hráčům dostane nový Ghost Recon do rukou. Pokud získáte přístup do bety, bude to už 3. února, ostatní si budou muset počkat do 7. března.

Jaký máte na Wildlands názor vy? Těšíte se do Bolívie, nebo se hrám od Ubisoftu už raději vyhýbáte obloukem. Napište nám do komentářů.

Diskuze (6) Další článek: Chystá se Skate 4? Twitter na to poukazuje

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,