Gibson Guitar žalují i Rock Band

Výrobce hudebních nástrojů stále rozšiřuje okruh svých žalob, když kvůli údajnému porušení svého patentu žaluje i tvůrce hry Rock Band. Společnosti Electronic Arts, MTV a Harmonix se proti tomuto aktu hodlají bránit.

Nedávno jsme vás informovali, že společnost Gibson Guitar vyrábějící hudební nástroje podala žalobu nejen na tvůrce hudebních her Guitar Hero, ale i obchodní řetězce, které hry distribuují. Údajně hra porušuje patent na technologii simulující hudební představení za pomocí dodaných 3D sluchátek. Gibson Guitar nyní obvinili ze stejného činu i společnosti Electronic Arts, MTV a Harmonix s jejich hrou Rock Band.

Výrobci kytar se údajně snažili tvůrce hry kontaktovat, ale nedostalo se jim žádné odpovědi. Jmenované společnosti ale rychle reagovaly na žalobu a vydaly prohlášení, že patent má s hrami jen pramálo společného. V rámci patentu, vydaného v roce 1999, jsou totiž mimo jiné předpokládány i 3D sluchátka, nahrávka opravdového koncertu a funkční hudební nástroj. Přitom ani jedna z těchto podmínek není splněna ani u jedné z dvojice hudebních her. Je prý smutné, že se Gibson snaží nečestně svézt na úspěchu herních sérií.

Související informace (Rock Band):
Platforma: Xbox 360, PS3, PS2
Žánr: hudební simulátor
Výrobce: Harmonix (
http://www.harmonixmusic.com/)
Vydavatel: Electronic Arts (
http://www.ea.com)
Homepage:
http://www.rockbandgame.com/
Předpokládané datum vydání: 20. listopadu 2007 (Xbox 360, PS3), 9. prosince 2007 (PS2)

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Galerie: White Gold

Témata článku: , ,