Go Carts - Micro Machines v novém podání

Již potřetí za poměrně krátkou dobu vám přinášíme sice postarší, v českých luzích a hájích však neobjevenou hru tvůrce Scotta Haaga. Po zajímavé strategické hře Joy Strat 2D a bowlingové simulaci Bowling Blast tentokráte zavítáme na závodní okruhy titulu Go Carts. Více snad již netřeba dodávat – snad jen, že to vše vás čeká v podání populárních Micro Machines.

Instalační soubor hry má zhruba 3 MB, jeho stažení by tak nemělo činit sebemenší potíže ani lidem s obyčejným dial-up připojením. Pokud tak učiníte, stačí daný soubor rozbalit do libovolné složky a již nic nebrání tomu, abyste si mohli užívat všech slastí hry Go Carts. Po jejím spuštění na vás čeká vcelku jednoduché menu, v rámci nějž můžete nastavovat grafickou kvalitu obrazu. Výsledný rozdíl po zvolení jedné z obou možností není příliš odlišný, ať tak či onak, v dnešní době výkonných PC jsou jakékoliv úvahy na téma "nemám raději zvolit horší vizuální zpracování, aby mi to jelo rychlejc?" zcela zbytečné. Ale teď už se vrhněme na samotné závody.

 

Startovní rošt se vždy skládá ze čtyř soupeřů, jejich automobily vypadají prakticky na chlup stejně jako ten váš. Jediný rozdíl tkví v použité barvě. Vy sami se pyšníte modro-červenou kombinací - ale to jen tak na okraj. Zajímá-li vás otázka jezdeckých schopností vašich kolegů a tedy i jejich umělá inteligence jako taková, dá se v obou případech hovořit o jasném podprůměru.

Po odstartování závodu samozřejmě přichází čas na samotné klání, které je však po zvládnutí ovládání zcela jednotvárné. Jinými slovy, po několika málo odkroužených kolech vám nebudou soupeři schopni jakkoliv konkurovat, což je rozhodně škoda. Stavba trati je vcelku zajímavá, nechybí zde pomalejší i rychlejší zatáčky, zpestřením jsou mimo jiné mosty. Autor hry však v případě tohoto výtvoru nedbal na jakékoliv fyzikální zákony a tak váš monopost zcela zastaví jakýkoliv kontakt se soupeřem či jinou překážkou.

Až na samý závěr jsem si nechal výčet nedostatků, které bohužel dělají z titulu Go Carts chvilkovou záležitost. Vězte tedy, že soupeřit můžete pouze na jediné trati a byť je to samo o sobě dosti výraznou vadou na kráse, malou záchranu by mohl našinec spatřovat v nabídce módů. Ani ta však není nijak bohatá - můžete se tak pouze účastnit klasických závodů, jejichž vítězem je ten, kdo jako první protne cílovou pásku. Nic víc, nic míň. A abych nezapomněl - ani multiplayerem se hra nepyšní.

Co se týče vizuálního zpracování, nedočkali jsme se 3D grafiky, což však konec konců ani není nijak překvapující. Přesto vám při pohledu na hru oči z důlků nevypadnou. Zamrzí krom jiného také absence ozvučení.

 

Suma sumárum, po sečtení všech předností a odečtení všech nedostatků nezbývá než přiznat, že titul Go Carts se řadí spíše do skupiny podprůměrných her. Důvodem není špatná hratelnost ani zpracování, ale spíše nedostatek módů a závodních tratí, které vám tento počin nabízí. Máte-li však dlouhou chvíli a potřebu na pár okamžiků se zabavit, mohl by vás titul Go Carts zaujmout.

Homepage: http://www.gamesbyscott.com
Systémové požadavky: Nejsou známy
Výrobce: Scott Haag
Velikost: 3 MB

Download: Homepage hry

Váš názor Další článek: Co představí Ubi Soft na E3?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,