God of War 3: Remastered - menší připomenutí (recenze)

Sparťanský mlýnek na maso překočíroval z PS3 na PS4 a je to stále stejné maso jako kdysi. Aneb jak přední značky Sony drží před zubem času.

Je to už dlouhých 10 let, co se série God of War poprvé dostala na platformy Playstation a uhranula všechny svou brutalitou, vizuálním zpracováním a filmovým stylem. Nyní se na trh dostává obligátní remaster třetího dílu, který je doteď považován za vrchol série a jako nic jiného dokazuje, že Sony má herní značky, jež dokážou ustát nelítostný zub času. Kratos se vrací a vy si závěr jeho pomsty rádi vychutnáte i na PS4.

Kratose asi nezná málo kdo, alespoň koutkem oka o sparťanského řezníka někdy zavadil i naprostý herní laik a jeho pouť na vrchol Olympu, kde vykosí všechny bohy, je známá napříč herním průmyslem. Tím spíš je remaster závěru Kratosovy poutě věnován spíše fanouškům, kteří znají originál a sérii zdárně dokončili. Především proto, že pro kompletní příběhový zážitek je třeba znát první dva díly.

1a021adb-3125.jpge6ccf519-3123.jpge94e29fb-3124.jpg

V případě, že pro vás bude Remaster jako místo nástupu úplného nováčka, stále si užijete výbornou akční řež, jen bez hlubšího smyslu.

Věrný originálu

To ale nemění nic na faktu, že je to remaster nesmírně povedený, jen zkrátka trochu minimalistický. Kromě vylepšení už beztak kvalitní audiovizuální prezentace, která se vyšplhala na rozlišení 1080p rychlostí 60fps, a jen dokazuje, nakolik kvalitní grafiku hra měla už v dobách svého premiérového vydání, se vlastně v remasteru nedočkáme absolutně žádných novinek. Jedná se o starou dobrou pouť za pomstou plnou brutálních rvaček, hektolitrů krve, sexuálních scén a dalších radostí a....to je vše.

6dbb5a0e-3113.jpg85fd0b6a-3112.jpg97c4f672-3114.jpg

Jediným opravdu viditelným dodatkem je tak tradiční foto režim, který se přidává snad do všech novějších her platformy od Sony. Díky němu můžete vykouzlit některé velmi povedené obrázky, které si rovnou hodíte na plochu svého počítače. Mimo to se ve hře dočkáte také několika dříve vydaných DLC přídavků, které přidávají pár nových módů a výzev a nových kostýmů. A tím nabídka hasne.

cb86c262-3115.jpg

Sony by nás mnohem více potěšilo, kdyby vydalo remaster rovnou kompletní trilogie, čímž by dozajista nalákala i nováčky série. Snad nám tedy zpraví chuť čtvrtý díl, který už čeká na své oznámení.

         

Dostupné pro: PS4
Žánr: Akce | Akční adventura
Výrobce: SCE Santa Monica Studio
Začátek prodeje: 15. července 2015
  • Výborná rubačka
  • Stále aktuální vizuál
  • Frenetická hratelnost
  • Foto mód
  • Minimální novinky
    

Celkově je tak God of War 3: Remaster povedeným připomenutím kvalit této bravurní značky. Dáte si druhé kolo? My jsme si to rozhodně nechali líbit.

Diskuze (1) Další článek: Forza Motorsport 6 odhaluje další vozy do garáže a novou trať

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,