God of War Ragnarök v krátkém videu ukazuje souboje. Probudíme sílu elementů Kratových zbraní

Vydání očekávané exkluzivity PlayStationu se blíží a web Game Informer se předčasně dostal k exkluzivním informacím včetně krátké ukázky přímo ze hry. Kratovi opět stojí po boku Atreus, který pomůže otci proti nepřátelům se svým věrným lukem. V rukou boha války pak nebude chybět sekera Leviathan ani staré známé čepele chaosu. Ještěří potvoráci, které můžete vidět ve videu, jsou Grimové. 

Kratos si hraje se svojí kořistí. To je interní filozofie, kterou jsme měli už na začátku série,“ říká Mehir Sheth, který má na starosti část týmu zaměřující se na souboje. „Když jsme se podívali na souboje z posledního dílu, řekli jsme si 'Tohle ještě můžeme posunout dál. Můžeme najít další způsoby, jak si pohrát s nepřáteli.'“ 

Jak trefně poznamenává doprovodný komentář ve videu, tak je předvedena i jedna novinka v soubojích. „V poslední hře jste po stisknutí trojúhelníku přivolali svoji sekeru,“ pokračuje Sheth. „Ale když jste ji drželi v ruce, nic se po stisknutí nestalo. S čepelemi chaosu jste se pak přes trojúhelník vrátili zpět k sekeře. Podívali jsme se na to a řekli si 'Co kdybyste s tímhle tlačítkem mohli dělat něco trochu jiného - zcela nový set útoků.'“ V Ragnaröku tak budete moci probudit sílu elementů svých zbraní. 

Značnými úpravami si prošli také štíty. Tentokrát je řeč o Dauntless a Stonewall štítech. První z nich je pro ty z vás, kteří se vyžívají v odrážení útoků na poslední chvíli. Pokud budete vykrývat úspěšně, tak svůj štít nabijete a Kratos s ním mocně udeří, čímž odhodí a omráčí okolní nepřátele. Druhý typ štítu se pak nabíjí kinetickou energií, když do něj mlátí vaši protivníci. Až se jí nahromadí dostatek, tak ji můžete vypustit v jedné silné vlně úderem do země. Ve hře prý bude více druhů štítů, ale každý z nich bude mít oproti svým silným stránkám také nevýhody.

Zdroj: Game Informer

Váš názor Další článek: Hogwarts Legacy představuje společenské místnosti a nové lokace v okolí Bradavic

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,