GoingUP – užitečný program pro hráče akčních her

Hraní akčních her nabízí pěkné prožitky, ale stejně tak dokáže rozbušit jinak klidné srdce. Ať tak či onak, dříve či později se samotná hra omrzí a nastupují na řadu různá vylepšení, kterými ji lze obohatit. Těch je nepřeberné množství a najít ty dobré je záležitost náhody. Naštěstí ale existuje program, který vám během hledání může být velmi nápomocen.
Rozšíření, neboli tzv. MODy jsou velmi oblíbeným artiklem mezi hráči akčních her. Samotná hra brzy omrzí a tak se ke slovu dostávají tvůrci těchto „přídavků“, jejichž cílem je hru vylepšit nebo z ní udělat něco úplně jiného. Není tak problém nahradit futuristické pulzní kanóny reálnými zbraněmi a místo proti oslizlým potvorám bojovat proti členům nepřátelského komanda. To nabízí například MOD Infiltration pro Unreal Tournament, který je podle mého názoru jeden z nejlepších, jaký kdy vznikl.

Po čase ale omrzí i první MOD, který si seženete a začnete se poohlížet po dalších – výhodu mají ti, jimž může poradit někdo z jejich okolí, ale ne každý má to štěstí a jeho sousedem je pařan se stejnými zájmy. Ale dost chození okolo horké kaše, představme si blíže prográmek GoingUP.

Jeho základní a jedinou funkcí je, že svým majitelům (nebojte, je šířen zdarma) poskytuje přehled o nejlepších MODech do 4 nejhranějších akčních her současnosti: Half-Life, Quake 3 Arena, Star Trek: Armada (zde bych si dovolil pochybovat s názorem tvůrců na oblibu této hry, ale co není teď, může být zítra a tato hra má patrně dobré předpoklady stát se jednou z nejoblíbenějších akčních her) a samozřejmě Unreal Tournament.

U každého MODu je krátké představení a odkaz na domovskou stránku. Program zároveň funguje jako browser, tudíž odkazovanou stránku dokáže i zobrazit. Dále jsou tu odkazy na domovské stránky a fansity jednotlivých her, kde můžete nalézt další MODy a jejich recenze. Výhodou programu je zejména to, že všechno zobrazí přehledně i s krátkým, ale maximálně výstižným popisem. Někomu se to může zdát jako málo, ale věřte, že až služeb programu využijete a na základě informací, které díky němu získáte, si nějaký MOD stáhnete, nebudete litovat.

Při každém spuštění si program kontroluje, zda jsme připojeni k internetu a zda se na domovské stránce neobjevily nové databáze s údaji. Pokud ano, sám je stáhne. Máte tak k dispozici vždy nejčerstvější informace, aniž byste museli složitě obíhat všechny možné weby.

Stránka s odkazem na stažení je zde (2,1 MB), domovská stránka programu je na adrese: http://www.goingup.cfgn.net/.

Diskuze (1) Další článek: Kodak DC3800 – elegantně maličký a mimořádně výkonný

Témata článku: , , , , ,