Golden Axe 2 – populární trpaslík se vrací (recenze)

Kdo by nostalgicky nevzpomenul na rubanici Golden Axe. Její druhý díl se sice objevil pouze na Mega Drive, ale iPhone přináší pro hráče druhou šanci.

Pokračování herní klasiky ze 16ti bitů se dostalo na displeje iPhonů a stejně jako v případě prvního dílu se jedná o velmi přesnou konverzi, která má však poměrně dost nepříjemných zádrhelů. Vše ale pěkně po pořádku.

Golden Axe 2 04.jpg

Golden Axe 2 přináší naprosto stejný herní zážitek jako původní verze. Máte možnost si vybrat jednu ze tří hratelných postav, kterými jsou opět barbar, amazonka a trpaslík. Se svým hrdinou se znovu pokusíte získat Zlatou Sekeru a porazit temného Dark Gulda s jeho bandou poskoků. Čeká na vás celkem osm levelů včetně závěrečného boje s hlavním bossem. Herní doba však není extra dlouhá, počítejte s hodinou pohodového hraní na střední obtížnost.

Jedná se o port retro hry, která má vyvolat vzpomínky na klasiku

Prostředí nejsou nijak úžasně graficky úžasná, ale jdou přesně ruku v ruce s původní 16bitovou verzí. S tím také vlastně ke hře musíte přistupovat již od začátku. Jedná se o port retro hry, která má vyvolat vzpomínky na klasiku. Vzhledově se samozřejmě nemůže rovnat dnešním vytříbeným grafickým klenotům jako je třeba Infinity Blade.

Golden Axe 2 01.jpg

Ovládání  je, dá se říct, dnes už klasické pro hack-and-slash akční hry. Na levé straně směrový d-pad a na pravé tři akční tlačítka. Veškerá odezva tlačítek je naprosto v pořádku a vše funguje tak, jak má.

Obrovským rozdílem oproti prvnímu dílu je přidání Duelu a možnosti hrát kooperativní multiplayer. Duel jsou souboje ala Tekken, kdy se proti vám v arénách v každém kole staví stále silnější a silnější soupeři a vy musíte porážet dalšího a dalšího a dalšího… Nic co bychom jinde neviděli, ale rozhodně nový mód neurazí.

Golden Axe 2 02.jpg

Druhé výrazné zpestření představuje kooperativní multiplayer. V něm si můžete vyzkoušet procházení všech levelů společně s kamarádem, který sedí vedle vás.

Kooperativní multiplayer je velmi příjemný bonus

Během několika vteřin jsou vaše přístroje propojeny přes Bluetooth a můžete se společně vydat na strastiplnou cestu v retro grafice. Při testování jsem nenarazil na jediný lag nebo jiný zádrhel a konektivita funguje naprosto  bez problému. Jelikož je Golden Axe 2 k dispozici také třeba pro iPad nebo iPod, nepřekvapí  kompatibilita mezi všemi těmito přístroji.

Golden Axe 2 05.jpg

Golden Axe 2 je dobře zpracovaným retro titulem, který přináší přesně to, co původní dvacet let stará hra. Nenabízí nic zásadně nového, avšak dá vzpomenout na hodiny strávené při hraní původní verze, což je asi přesně zamýšlený výsledek podobných herních návratů. Momentální cena (2,99 USD) by však dle mého názoru měla být nižší. V porovnání s jinými dostupnými tituly, kterých je na AppStore opravdu hodně, může právě cena hrát pro zákazníka rozhodující roli. Pokud jste velkými fanoušky této herní série, přičtěte si ještě dva body k výslednému hodnocení.

Dostupné pro: iPhone
Žánr: Arkády | Akční rubanice
Výrobce: Sega
  • Příjemné zavzpomínání
  • Velmi věrná kopie původní verze
  • Cena
  • Nulová inovace
  • Krátké
Diskuze (18) Další článek: Modern Warfare 3 bez dedikovaných serverů

Témata článku: , , , , , , , , , , ,