Google+ nabízí první hry. Preferuje kvalitu nad kvantitou.

Sociální síť od Googlu si navíc bere méně než Facebook. Aspoň zatím.

Společnost Google dnes oznámila, že přidala na jejich sociální síť hry. Na rozdíl od Facebooku však tato nová služba není otevřenou platformou, podle informací to vypadá, že vývojáři budou muset prvně hru poslat Googlu, aby ji schválil. David Glazer (engineering director) na oficiálním blogu napsal: „Protože chceme poskytnout skvělý zážitek pro uživatele i vývojáře, soustřeďujeme se na kvalitu a ne kvantitu. Budeme přidávat nové prvky a partnery v malých krůčcích, začínáme dnešním uvolněním herních API malému počtu vývojářů.“

games_homepage_screenshot.png

První nabídka her zahrnuje osvědčené tituly jako Angry Birds, Bejeweled Blitz, Dragon Age Legends, Zombie Lane a další. Kompletní seznam můžete vidět na obrázku níže. Google navíc chce hry nechávat v zcela odlišné sekci od ostatních sociálních služeb, aby si uživatel mohl kdykoliv vybrat, jestli chce herní zprávy vidět, či ne.

games_at_launch.png

Jako lákadlo pro nové vývojáře slouží informace o poplatku z finančních transakcí pouze ve výši 5 % -  Facebook si aktuálně bere 30 %. Na druhou stranu, takto nízký poplatek nemusí zůstat stále, Google se ještě nerozhodl, kolik si bude brát. Herní služba se bude uživatelům Google+ postupně zpřístupňovat počínaje dneškem.

Zdroj: Gamasutra     
Diskuze (1) Další článek: Just Dance 2 se prodalo 5 miliónů

Témata článku: ,