Google prý chystá herní konzoli postavenou na systému Android

Včera se na webu Wall Street Journal objevila velmi zajímavé informace, týkající se Googlu a jeho nápadů na nová zařízení.

Zdroje webu totiž oznámily, že technologický gigant připravuje herní konzoli na bázi operačního systému Android, a také chytré hodinky, které budou propojeny s vaším smartphonem.

Všechna zařízení plánuje Google navrhnout a vyvíjet osobně, a minimálně jedno z nich se dočká vydání ještě v letošním roce. Zatímco o chytrých hodinkách se mluví už delší dobu, herní konzole patří mezi zcela nová a popravdě trochu nečekaná odhalení.

Google se podle některých indicií nechal zlákat jedním z dalších moderních projektů, herní konzolí Ouya, která si na Kickstarteru vydobyla zaslouženou pozornost. Předpokládá se, že Google vyrobí něco podobného a vyrazí do boje s Applem, který v nové generaci Apple TV také zaměřil větší pozornost na videohry.

Ouya.jpg
Minikonzole Ouya způsobila pořádný rozruch. Na Kickstarteru tvůrcům získala přes 8,5 milionu dolarů, namísto požadovaných 950 tisíc. Zájem o levnou konzoli s Androidem předčil všechna očekávání

O kvalitní hry by nemusela být nouze, třeba už proto, že svou herní konzoli na bázi Androidu začne brzy prodávat i Nvidia. Její Shield bude mít už při startu několik velmi zajímavých titulů a díky silné vyjednávací pozici Nvidie budou další přibývat. Pokud by se do herního byznysu více zapojil i samotný Google, je jisté, že se herní vývojáři velmi rychle přizpůsobí.

nvidia-shield2.pngnvidia-shield5.pngproject-shield-open-left.png
Nvidia Shield, hraní s Androidem na vyšší úrovni

Zdroj: WSJ

Diskuze (8) Další článek: Podívejte se na multiplayer ve Splinter Cell: Blacklist

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,