Google Stadia startuje v listopadu, do Česka se ale podívá až později

Herní platforma budoucnosti vypadá zajímavě, v Česku se ji ale letos nedočkáme.

Před chvíli skončilo malé představení dalších detailů a informací očekávané herní platformy Google Stadia, která má umožnit bleskové hraní i těch nejnáročnějších pecek takřka na jakémkoliv zařízení s displejem. Odhalena byla i rychlost, kterou budete potřebovat pro pohodlné hraní a Googlu se rozhodně podařilo vychytat velmi zajímavou hranici. Už při rychlosti 35Mbps totiž zvládne Stadia 4K hry rychlostí 60FPS. 

61996161_450367838858144_8548116011562303488_n.png

Nyní víme, že se Stadia podívá do světa v listopadu letošního roku a nejzajímavější herní předplatné vás vyjde na necelých 10 dolarů měsíčně (cca 230 Kč). S tím dostanete přístup k možnosti streamovat videohry až ve kvalitě 4K a 60FPS, s podporou HDR a 5.1 zvuku.

V rámci předplatného budete mít přístup mimo jiné ke slevám a akcím, kompletní hře Destiny 2 s celým dodatečným obsahem a nově oznámeným dodatkem Shadowkeep Pass a dalšími hrami, mezi kterými nechybí např. The Division 2, Baldur's Gate 3, Doom, Assassin's Creed Odyssey a mnohé další.

Do začátku budete potřebovat zařízení Chromecast, abyste dokázali Stadiu spustit, později ale bude stačit víceméně jakékoliv zařízení Googlu s prohlížečem Chrome. Pokud chcete být opravdu zcela pokryti, k dispozici bude balíček Founder's Edition, ve které dostanete Chromecast, exkluzivní ovladač a další serepetičky. To vše za necelých 130 dolarů. 

dims.jpg

A teď ta špatná zpráva. Prvotní vlna zemí, ve kterých bude Stadia dostupná, zahrnuje 14 států včetně Belgie, Finska, Kanady, Dánska, Francie, Německa, Irska, Itálie, Nizozemí, Norska, Španělska, Švédska, Velké Británie a Spojených států. Česko bohužel do první vlny nepatří a budeme si tak muset počkat na příští rok. 

Streamované hraní je zjevně budoucnost. Proč? Podívejte se na video:

Diskuze (8) Další článek: Baldur's Gate 3 oficiálně odhaleno, podívejte se na debutovou ukázku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,