Grand Slam Tennis 2 - recept na hru snadno a rychle (recenze)

Dneska si ukážeme, jak udělat vobyčejnou tenisovou hru. Nebojte, nebude to nic složitýho. Jen nějakej ten Playstation a Xbox. Dost řečí, pustíme se do toho.

Tenis je taková anglická specialita. Oni to tam za tím Kanálem hrajou klidně i čtyři hodiny v kuse, ale my si ukážeme fikanej způsob, jak si ten tenis užít, aby nám zápas trval jen pět minut. Co k tomu budeme potřebovat?

Koupíme:
10-15 tenisových jmen (kdo má na víc, dá víc)
4 různý povrchy (nejlepší jsou grandslamy)
1 režim kariéry
1-4 hráče
1 revoluční způsob ovládání
trénink
horu oblečků a fuseklí

Grand Slam Tennis 2 02.jpg

Postup

1. Vememe hráče a lehce ho vosolíme tréninkem. Hodíme ho do haly a necháme sestřelovat zleva a zprava barely. Forhend, bekhend, smeče, podání… znáte to. Kdo nemá barely, dá tam bílý průsvitný čtverečky.

 

Grand Slam Tennis 2 05.jpg Grand Slam Tennis 2 06.jpg

2. Mezitím si připravíme režim kariéry a necháme v něm hráče na pár hodin podusit. Nesmíte na ně bejt moc hrrr. Já dycky říkám, že si to musí zasloužit. Nechte je vyhrát v kuse čtyřikrát Australian Open a trénovat do zblbnutí, aby trochu pustili šťávu. Občas jim hoďte nějaký modrý trička nebo termospoďáry, který přidaj tak +3 k rychlosti.

3. Pokud mezitím vyhrajou několikrát všechny čtyři grandslamy a neprohrajou jedinej zápas, zvyšte v troubě obtížnost a nechte dusit se stejnejma protivníkama dalších pár hodin.

 

4. Připravte si koktejl z různejch kurtů a povrchů. Zelený, oranžový, modrý, ony jsou všecky stejný, takže jak kdo má rád. Já mám nejradši oranžový, ty tomu daj tu barvu.

5. A deme na hlavní chod. Nachystali sme si tu pěkně všechny klasický údery – přímej, topspin a takovou mršku podsekávanou. Oni s tim lidi nadělaj řečí, ale nebojte, my si je uvaříme a semeleme to tak, že budou prakticky stejný. Aby to nebylo poznat, vymyslíme naprosto boží revoluční ovládání přes pravou páčku.

Grand Slam Tennis 2 10.jpg Grand Slam Tennis 2 11.jpg

6. Přidáme lob a kraťas. Já sem viděl na jedný exhibici, jak tam jeden moc šikovnej kluk japonskej každej míček vracel hned za síť, a řeknu vám, to bylo žrádlo. Mohli do toho tlačit, mohli na něj hrát falše, von to vždycky hodil kraťasem kousek přes pásku. Moc se mně to líbilo, tak to do toho našeho receptu zařadíme.

 

7. No a teď všechny ty střely dáme dohromady a pořádně promícháme. Nevěřte moc těm kuchařkám, není důležitý, jaký údery používáte, hlavní je stejně to hodit jednou doleva a podruhý doprava a časem prostě soupeř povolí. Když ne, tak holt zkusíte kraťas.

8. Dneska musí bejt ty hry hlavně chytrý, mít tuhletu umělou inteligenci. Umělá inteligence je prostě o tom, jak se ten protihráč pohybuje, jak vodpovídá na ty vaše údery, jestli mění taktiku a tak. Teď už dokonce profíci dokážou udělat softvéry, který vidí, co na tom kurtu děláte, a hrajou podle vás. To my ale nepotřebujeme. My to vobejdeme tak, že na nejnižší obtížnosti bude protivník úplně blbej a bude běhat od balónu, a na těch vyšších bude vybírat všechno jako Superman na houbičkách. A když to náhodou nestihne, tak prostě skokově posuneme animaci, aby to vybral. Ten rozdíl stejně nikdo nepozná, tak jakýpak copak.

Grand Slam Tennis 2 07.jpg Grand Slam Tennis 2 09.jpg

9. Na závěr si to dozdobíme nějakejma těma celebritama. Hlavně se s nima moc netrapte, nevymejšlejte složitý žebříčky a neřešte logiku. Je to jen tenis. Prostě to tam namíchejte tak, že v druhým kole Federer narazí na Murrayho a vítěz se střetne s Björnem Borgem. Jen bacha na Navrátilovou, ta patří mezi ženský.

Grand Slam Tennis 2 03.jpg Grand Slam Tennis 2 04.jpg

10. Pokud chcete bejt opravdu světoví, nechte do toho celou dobu kecat nějakou hvězdu. Kupte si třeba Johna McEnroa a Pata Cashe a připravte ke každý situaci dva strašně dlouhý dialogy. Lidi ani nepoznají, že se to furt opakuje.

A můžeme si nechat čvachtat! Jak já dycky říkám, tenisový hry jsou jednoduchý jako ten arkanoid. Kdo chce, může si zahrát ještě čtyřhru nebo připravený scénáře, ale já si dobře pochutnám na tom vobyčejným základu. Je to rychlý, nemusíte se s tím moc vymejšlet, herní menu vezmete z jinejch her, co ste už dělali, a máte Wimbledón jak vyšitej. Dobrou chuť.

Příště si ukážeme, jak udělat úplně jednoduchou střílečku. Budeme potřebovat korporátní engine a licenci na blockbuster.

VIDEO: 4777 'Grand Slam Tennis 2 - Trailer'

Řekli o Grand Slam Tennisu

První opravdu proletářská hra. I když vyhrajete všechny grandslamy, pořád budete začínat v dalším ročníku na nejzapadlejším kurtu. – Karel Marx

Hodiny a hodiny jen klidně povídá. Takový nebyl ani na sedativech. – Tatum O’Neal, exmanželka Johna McEnroea

New tennis franchise, expenses 1.2M USD, expected income 2M USD. – valná hromada EA Sports

Takhle by to vypadalo, kdybychom měli prachy a technologie.
– vývojářské studio Taito, tvůrci Arkanoidu

Grand Slam Tennis 2 12.jpg

TIP: Revoluční ovládání spočívá v rozpojení pohybu rakety a hráče. Levou páčkou ovládáte pohyb nohou, pravou míříte. Problém se skrývá v tom, že u topspinu a sekaného úderu ovlivňujete sílu úderu natáhnutím páčky dozadu. U přímého úderu ale záleží na rychlosti, s jakou minijoystickem trhnete dopředu. Což nemá opodstatnění z reálného sportu a navíc je to naprosto neintuitivní. Naštěstí můžete zvolit klasické ovládání (zde nazvané arkádové)  pomocí tlačítek.
Dostupné pro: X360, PS3
Žánr: Simulátory, Sportovní | Tenisová arkáda
Výrobce: EA Sports | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 2012
  • Dokazuje, že je možné získat licenci na Wimbledon
  • Solidní grafika a herní menu převzaté z ostatních EA sportů
  • Naprosto nenápadité cvičení na téma „pojďme taky udělat tenisovou hru“
  • Nelogické a nefunkční „revoluční ovládání“
  • Žebříček, který nedává smysl
  • Minimální výskyt umělé inteligence, maximální výskyt skriptů
  • Netenisový a nezábavný průběh hry
Diskuze (3) Další článek: Valve možná pracuje na herní konzoli, chce soupeřit i s Apple TV

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,