Grey Olltwit´s Go Karts – malé, ale zábavné závody

Po nějaké době mezi plnými hrami objevuje typická závodní hra. Je sice, co do velikosti, malá, ale o to více zábavná a hratelná. Ve vašich rukou spočine osud malého závodního autíčka, které musíte zdárně dovést k vítězství a zdolat vašeho soupeře, ať už rychlostí, lstí nebo vypočítavostí. Semafory se rozsvěcují – červená, oranžová, zelená – START!
Mám celkem v oblibě závodní hry, proto jsem byl rád, že jsem Grey Olltwit's Go Karts objevil. Malá velikost, ucházející grafika, skvělá hratelnost – těmito třemi souslovími by se dala dnešní plná hra charakterizovat a recenze by mohla skončit. Já vás mám však tak rád že to neudělám, a proto si ji vychutnejte celou až do konce :-).

Pod vaše velení, tedy přesněji pod vaše hbité prstíky pobíhající po klávesnici, se dostane jedno malé autíčko, které musíte řídit, na jakési dráze, nazvěme ji například autodrom. Zde jej musíte bezchybně a bez jediného zaváhání ovládat a projet s ním jako první všechny okruhy za co nejlepší čas.

Go KartsGo Karts

Před začátkem samotné hry si můžete zvolit počet kol (10,15,20) a obtížnost – ty jsou tu tři – Novice, Semi Pro, Pro. Jejich význam je dostatečně jasný, ale pro ty, co nevládnou angličtinou, uvedu, že Novice znamená nováček, Semi Pro poloprofesionál no a konečně Pro je profesionál. Zpočátku byste mohli mít dojem, že i „nováček“ je dostatečně těžký, ale nenechte se zviklat. Při troše cviku zvládnete levou zadní i „poloprofesionála“. Avšak „profesionál“ je poměrně tvrdý oříšek – ani jednou se mi nepodařilo zvítězit, no snad vám se to povede, holt musím více trénovat.

Samotná hra začíná, jako každý závod, startem. Vaše a soupeřovo auto je na startu, semafory blikají, vy máte nohu na plynu a čekáte jen na to, až svitne zelená. Už se stalo a závod začal. Ujímáte se vedení, ale hned první zatáčka vám dělá problémy. Jeli jste moc velkou rychlostí a tak se stalo, že jste z ní vyletěli. Příště si dávejte větší pozor, protože ve všech zatáčkách musíte zpomalit, na rovinkách naopak zrychlit.

Po dobu závodění máte v horní části obrazovky různé ukazatele a údaje o vašem autu. Je zde aktuální rychlost v mílích za hodinu, číslo kola, které jedete, stejně tak váš nejlepší čas, za nějž jste projeli dráhou. To je velmi užitečné.

Go KartsGo Karts

Grafika je jednoduchá a nelze od ní díky velikosti (tady spíše malosti) hry čekat nějaké zázraky. Hudba je super, ale občas se stalo, že se mi jaksi z podivného důvodu zadrhla.

Grey Olltwit's Go Karts je jednou z nejlepších her v poměru velikost/hratelnost a lze ji jen doporučit. Download (500 kB) zde; VypalCD zde.

Diskuze (3) Další článek: Posel Smrti – nový screenshot

Témata článku: , ,