Grindlok – ve jménu logiky

Dnešní hra je klonem starého, ale dobrého Tetrisu. Avšak není jen tak obyčejný, ostatně jako všechny další hry, jež vám zde na Doupěti servírujeme :o). Jde v podstatě o předělávku známé logické hry do novějšího kabátku, avšak ten není dvakrát vizuálně přitažlivý, nicméně hratelnost je dobrá. Navíc velikost hry je tak malá, že si ji může dopřát úplně každý.
Grindlock je název celkem logické hry, která má na dnešní dobu docela malou velikost. No, nemám pravdu? 245 kb, co to v dnešní době je, zvláště pak i pro ty, kteří jsou připojeni modemem, i zde je stažení hry otázkou pár minut. Tak s chutí do toho a půl je hotovo.

GrindlokGrindlok

Princip hry je velice jednoduchý a myslím, že tuto hru pochopí úplně každý bez nějakého velkého studování manuálu či helpu ve hře. V podstatě se jedná o tu samou věc, jakou jste měli za úkol ve hře Atoll, jež se zde před nějakou dobou objevila – pomocí klávesnice jste měli směrovat padající potvůrky a jakmile jste umístili na sebe tři stejné barvy, zmizely a vy jste byli o nějaké ty body zase bohatší. Dnes je to podobné, jen s pár změnami. Obrazovka je rozdělena na dvě části, přičemž v té pravé vidíte nejlepší hráče a v levé se odehrává samotná hra. Ta je ve své podstatě velmi podobná tetrisu – máte zde tři druhy kostiček a ty musíte pomocí klávesnice různě posouvat, abyste dosáhli toho, že se vám k sobě dostanou tři kostičky stejného druhu. Navíc jste ještě omezeni časem, po který se vám odspodu přidávají další a další řady a všechny tyto kostky stoupají a stoupají a jakmile již dále nemohou, hra končí a vy jste vyzváni k zadání svých iniciál, které se zapíší do tabulky nejlepších hráčů.

GrindlokGrindlok

Graficky na tom hra není nijak skvěle, ale zase dívat se na ni dá. Je tvořena ve Visual Basicu a je to na ní vidět – každý kdo VB zná, pozná tuto grafiku na sto honů. Zvuky také nejsou nijak extra kvalitní a je jich celkem málo.

Konec je blízko, zrekapitulujme si hru. Nabídne vám docela kvalitní zábavu na poměrně dlouhou dobu, ale má trošku horší zpracování. Velikost je také malá a proto si hru může dopřát opravdu každý.

Download (240 Kb) zde; VypalCD zde.

Homepage: http://www.dhutchison.freeuk.com/.

Váš názor Další článek: Shogun Total War: Warlord Edition - pro skutečné dobyvatele

Témata článku: ,