Ground Control 2 - ve Švédsku vypuká 2. pozemní válka!

Naštěstí je však pouze virtuální. Švédští vývojáři Massive Entertainemnt ohlásili práce na titulu Ground Control 2. Jedná se o 3D realtime strategii, jejíž první díl uvedený již před třemi lety získal poměrně kladné přijetí mezi hráči i herními novináři. Ve dvojce chce Massive navázat jak na tradici zajímavého příběhu, tak i výborného technického zpracování.

Celý název hry zní Ground Control 2: Operation Exodus a je tedy už třetím titulem v této sérii. První byl Ground Control, po něm následoval datadisk Ground Control: Dark Conspiracy, který v podstatě uzavřel první kapitolu příběhu. Ground Control 2: Operation Exodus (dále jen GC2) rozvíjí příběh zcela nový, odehrávající se 300 let po událostech původní hry.

 

 

V roce 2741 je demokratická aliance NSA stále více sužována útoky výbojného Terranského impéria. Válka právě vstoupila do nové fáze - propukl brutální pozemní konflikt, když se Impériu podařilo vysadit svá vojska na poslední planetě kontrolované NSA - Morningstar Prime. Hlavním hrdinou hry se stává Jacob Angelus, větry nesčetných bitev ošlehaný voják NSA. Ukáže se, že jediná naděje na záchranu NSA spočívá ve starobylé, téměř zapomenuté legendě.

 

GC2 přinese zejména nové grafické zpracování, o kterém lidé z Massive tvrdí, že je jedno z nejlepších v tomto žánru. Podívejte se na okolní screenshoty a zhodnoťte jej sami. Navíc se v GC2 objeví také unikátní možnost ve hře pro více hráčů. Do už probíhající multiplayerové hry se totiž budete moct kdykoliv připojit!

Hlavní rysy hry:

  • důraz na taktický, ale stále velice akční boj
  • výborný grafický engine, propracované CGI animace
  • nástroje pro modifikaci a podpora komunity

Přesně datum vydání Ground Control 2: Operation Exodus zatím neznáme, jisté je, že se objeví v průběhu tohoto roku.

Oficiální stránky: http://groundcontrol2.customers.artful.net/teaser.htm, http://www.groundcontrol2.com
Výrobce: Massive Entertainment (http://www.massive.se/)
Vydavatel: NDA Productions (http://www.vugames.com/)

Diskuze (1) Další článek: Splinter Cell vychází v ČR 5. března!

Témata článku: , , , , , , ,