GTA

GTA 4 nejspíš překoná rekord prodejnosti

Podle zdrojů blízkých společnosti Take-Two se předpokládá, že v průběhu prvního týdne se prodá na šest milionů krabic akční parodie Grand Theft Auto IV. Odhadovaný zisk kolem čtyř set milionů dolarů může překonat i nejúspěšnější film Hollywoodu – třetí díl Pirátů z Karibiku.

Již včera jsme vás informovali, že Hollywood se může obávat úspěchů herního průmyslu. Dalším milníkem se může stát vydání akční hry Grand Theft Auto IV z dílen studia Rockstar. Společnost Take-Two, která hru distribuuje, totiž údajně odhaduje prodeje za první týden okolo čtyř set milionů dolarů, což může lehce překonat i stávající rekord prodejnosti v prvním týdnu, který drží film Piráti z Karibiku: Na konci světa. Tento snímek totiž dosáhl okolo 404 milionů dolarů v tržbách za prvních šest dní na plátnech. Současný rekordman v oblasti her, střílečka Halo 3, zůstala přitom na třech stech milionů dolarů.

  
Ukázka z testovací verze hry GTA IV

Společnost Rockstar přitom tvrdí, že nebude mít problém zásobovat obchody, protože je údajně schopna v průběhu prvního týdne dodat na pulty klidně i necelých deset milionů kopií hry. Pro srovnání, nejúspěšnějšího GTA: San Andreas se od vydání v roce 2004 prodalo celkem dvaadvacet milionů kusů. Jak už jsme vás dříve informovali, GTA IV musí být pro Take-Two úspěšný titul, aby se podařilo společnosti ubránit své vedení před nabídkou ze strany Electronic Arts, která činí dvě miliardy dolarů, o dvě třetiny více, než je cena akcií.

Objednejte si na shop.doupe.cz
Grand Theft Auto 4 
  • X360: 1 799,- Kč
  • PS3: 1 799,- Kč
    Grand Theft Auto 4 (sběratelská edice)
  • PS3: 2 599,- Kč
  • X360: 2 599,- Kč
  • Související informace (Grand Theft Auto 4):
    Platforma: PS3, Xbox 360
    Žánr: akce
    Výrobce: Rockstar North (
    http://www.rockstarnorth.com)
    Vydavatel: Rockstar Games (
    http://www.rockstargames.com/)
    Homepage:
    http://www.rockstargames.com/IV/index2.html
    Předpokládané datum vydání: 29.dubna

    Zdroj: Gamespot

    Diskuze (7) Další článek: Recenze: Asterix a Olympijské hry – aneb pohraj si se svým Římanem!

    Témata článku: , , , , , , , , , , , ,