GTA

GTA 4 ořezáno v Austrálii kvůli ratingu

Společnost Rockstar potvrdila spekulace o tom, že ve své hře Grand Theft Auto IV provedla nějaké změny do australské verze kvůli tomu, aby získali nejvyšší ohodnocení MA15+, které umožňuje hru legálně prodávat ve všech australských obchodech. Stále však vybízejí Austrálii ke změně systému hodnocení.

Tvůrci kontroverzních her mají s australskou legislativou problémy. Ve většině zemí existuje hodnocení věkové vhodnosti R18+ (vhodné pro dospělé od osmnácti let), zatímco v Austrálii používají stupnici pouze do patnácti let. Hry, které nezískají hodnocení MA15+ (vhodné pro mládež od patnácti let) pak musejí být prodávány zvlášť v takzvaně v obchodech pro dospělé, mezi pornografickým materiálem. Řada tvůrců řeší tento problém úpravou své hry pro australské trhy, nejinak je tomu i v případě společnosti Rockstar.

  
Ukázka z testovací verze hry

Ta se rozhodla provést zásahy do své akční hry Grand Theft Auto IV a zjemnit drsnou parodii skutečnosti v australské verzi hry. Podle slov zástupců Rockstar jsou však změny velmi malé, kdyby se mělo jednat o snížení kvality hry, neuvedli by prý svůj titul v Austrálii vůbec. Stále se však snaží tlačit na australské úřady, aby bylo zavedeno i vyšší hodnocení a nabádají k podpoře i hráče. Hra by měla v Austrálii, stejně jako u nás, vyjít 29. dubna tohoto roku, více se o ní dočtete v našem preview.

Související informace (Grand Theft Auto 4):
Platforma: PS3, Xbox 360
Žánr: akce
Výrobce: Rockstar North (
http://www.rockstarnorth.com)
Vydavatel: Rockstar Games (
http://www.rockstargames.com/)
Homepage:
http://www.rockstargames.com/IV/index2.html
Předpokládané datum vydání: 29.dubna

Zdroj: Gamespot

Diskuze (2) Další článek: Galerie: Street Fighter 4

Témata článku: , , , , , , , , , ,