GTA 5 dosáhlo na 800 milionů dolarů během jediného dne

Vypadá to, že se předpovědi na uširvoucí start nejnovější gangsterky od Rockstaru nejen naplní, ale budou i zdaleka překonány.

Je to k neuvěření, ale teprve nedávno jsme psali o předpokladech, že nejnovější díl veleúspěšné série Grand Theft Auto dokáže za měsíc od uvedení na trh pokořit ziskovou hranici jedné miliardy dolarů. A co čert nechtěl, Take-Two oficiálně oznámilo, že se titulu podařilo během 24 hodin od začátku prodejů celosvětově vydělat neuvěřitelných 800 milionů dolarů.

1378229680-1.jpg 1378229680-9.jpg 1378229681-10.jpg

To je rekord nejen pro sérii samotnou, ale také pro vydavatelský dům Take-Two a dokonce i celý herní průmysl. V listopadu uplynulého roku nejvyšší hranici nastavil titul Call of Duty: Black Ops 2 se sumou 500 milionů dolarů, kterou překonal dřívějších 400 milionů, nastolených Modern Warfare 2.

Grand Theft Auto 5 nyní přes tato čísla přeskočilo ladností baleríny a je už zcela jisté, že bude po brzkém zdolání miliardové hranice mířit na pozice nejvyšší. Ostatně se není čemu divit, komerční úspěch hry se zcela ztotožňuje s úspěšností na herním poli. Metacritic už hru označuje za druhou nejúspěšnější v historii, hned za čtvrtým dílem. A to nám uplynula teprve chvíle. A co vy? Už hrajete?

PS: Nezapomeňte dnes od šesti sledovat náš živý GTA V stream, Los Santos dostane zabrat!

Diskuze (8) Další článek: Breach & Clear: polapte zločince cestou do práce (mobilní recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,