GTA 5 je nejvýdělečnějším produktem zábavního průmyslu na světě

Po mnoha letech na předních příčkách herních žebříčků je Grand Theft Auto 5 oficiálně nejlepší.

Podle analýzy získalo GTA 5 od svého vydání v roce 2013 už více jak 6 miliard dolarů čistých zisků a vydělalo více peněz než jakákoliv kniha, film či videohra na světovém trhu. A nevypadá to, že hodlá zastavovat. 

Za svého životního cyklu prodala hra přes 90 milionů kopií, čímž se ustálila na třetím místě nejprodávanějších her na světě, hned za Minecraftem s 144 miliony a kultovním Tetrisem s 170 miliony. Takřka bezedným finančním dolem se jeví GTA Online, které se doteď obohacuje o nový obsah a hráči utrácí reálné peníze každý měsíc. 

Jen pro představu, GTA 5 se stává o solidní kus úspěšnější, než např. filmový gigant Hvězdné války, který nastřádal na účet něco přes 3 miliardy dolarů. Otázkou tedy zůstává, co Rockstar vymyslí s GTA 6?

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Diskuze (3) Další článek: Do Ghost Recon Wildlands míří ve speciálním eventu Sam Fisher

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,